ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!

Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπάμιες με κοτόπουλο στη γάστρα"
ΥΛΙΚΑ

* 2 μπούτια κοτόπουλου
* 1/2 κιλό μπάμιες
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 3/4 φλ.λάδι
* 10 τοματίνια
* 1/2 φλ.συμπ/νη τομάτα
* 2 κ.σ.ξύδι
* 1/2 ματσάκι μαϊντανός
* αλάτι...πιπέρι....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
Τα αλατοπιπερώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.

Σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό
(και λίγο ακόμα) λάδι,να ζεσταθεί. Βάζουμε τα μπουτάκια και τα σωτάρουμε
2-3' από κάθε μεριά, μέχρι να κάνουν κρούστα.
Τα βγάζουμε σε πιάτο.Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι να μελώσει.
Προσθέτουμε και το σκόρδο, ή ένα κ.γλ. πολτό σκόρδου.
Όταν αναδείξει το άρωμά του, βάζουμε και τις μπάμιες. Τις σωτάρουμε προσεχτικά,

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ


ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

Η.....θεραπευτική, με μεγάλη θρεπτική αξία.


ΥΛΙΚΑ
"κοτόσουπα"

* 1 κοτόπουλο 1,2-1,5 κιλό
* 2-3 πατάτες
* 1 κρεμμύδι
* 3-4 καρότα
* 1 ματσάκι σέλινο
* 2 κ.σ. λάδι
* 1/2 φλ. ρύζι
* αλάτι...πιπέρι...
* 1 τομάτα ώριμη (προαιρετικά)

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

* 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
* χυμός ενός μεγάλου λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.

Καθαρίζουμε σχολαστικά το κοτόπουλο και το πλένουμε καλά.
Το βάζουμε σε βαθειά κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό, να το σκεπάσει.
Αλατίζουμε ελαφρά...Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Όταν κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά...ξαφρίζουμε, μισοσκεπάζουμε την
κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, για μισή ώρα περίπου. Το κοτόπουλό μας είναι

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ

Νόστιμο φαγητό με άρωμα....καλοκαιριού !

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μελιτζάνες λαδερές"

* 4-5 μελιτζάνες τσακώνικες
* 2 κρεμμύδια ξερά
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 πιπεριά πράσινη μικρή
* 2-3 τομάτες ώριμες
* 2 πατάτες μέτριες
* 1/2 φλ. συμπ/νη τομάτα
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* μαϊντανός....αλάτι....πιπέρι
* λάδι για το σωτάρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και λίγο από την άλλη μεριά.
Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, ροδέλες, (2-3 εκ.)
Τις βάζουμε σε αλατόνερο για μισή ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε.

Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, τις ξεσποριάζουμε και τις ψολοκόβουμε.
Κόβουμε ροδέλες τα κρεμμύδια και την πιπεριά...Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό....

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το λάδι
να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις μελιτζάνες. Τις σωτάρουμε να πάρουν χρώμα
και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ


ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "συκωταριά στη λαδόκολλα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 συκωταριά μέτρια
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 τομάτα
* 2 πατάτες μέτριες
* 1/3 φλ.λάδι
* ρίγανη...κύμινο...
* αλάτι...πιπέρι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 5' σε βραστό νερό.
Τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε τη συκωταριά σε λεκάνη και προσθέτουμε.....
το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλατο-πίπερο, τη ρίγανη και το κύμινο.

Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε την τομάτα και την κόβουμε φέτες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Ρίχνουμε στη λεκάνη την τομάτα και τις πατάτες. Ανακατεύουμε...!

Κόβουμε ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και ένα κομμάτι
αλουμινόχαρτο, λίγο μεγαλύτερο από τη λαδόκολλα.
Απλώνουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και βάζουμε στο κέντρο
της το μείγμα της συκωταριάς. Διπλώνουμε τις άκρες, καλά σε πακέτο
και το στεριώνουμε, με μια οδοντογλυφίδα.Διπλώνουμε το πακέτο
στο αλουμινόχαρτο.Το ακουμπάμε στο ταψάκι, και ψήνουμε
στους 200*για μία ώρα περίπου.
Ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και μετά τη λαδόκολλα και αδειάζουμε
σε πιατέλα, τη συκωταριά με τα πεντανόστιμα υγρά της !
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή και συνοδεύουμε, με δροσερό κρασάκι !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ


ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

"συκωταριά αρνίσια με ντομάτα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 συκωταριά περίπου ενός κιλού
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκελ.σκόρδο
* 1 τομάτα
* 1/2 φλ. τομάτα συμπ/νη
* 1/3 φλ. λάδι
* ρίγανη....κύμινο....
* αλατι....πιπέρι....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ζεματάμε την συκωταριά σε βραστό νερό για 5'.
Την στραγγίζουμε και την μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής.
Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το λάδι

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΑΛΑΤΑ


ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΑΛΑΤΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "κουνουπίδι σαλάτα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 κουνουπίδι (1 κιλ.περίπου)
* 1 φλ.καφέ ξύδι
* αλάτι
* λάδι
* χυμός λεμονιού
* 1 κ.σ.σέλινο ψιλοκ/νο
* 1 κ.σ. καρότο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα χοντρά μέρη και κρατάμε
τα μπουκετάκια και τα τρυφερά φύλλα.

Βάζουμε σε λεκάνη νερό, ρίχνουμε το ξύδι και προσθέτουμε το κουνουπίδι.
Το αφήνουμε 15' και το στραγγίζουμε.Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Αραδιάζουμε τα μπουκετάκια σε κατσαρόλα, με το κοτσανάκι απο κάτω.
Σκεπάζουμε με νερό, αλατίζουμε και το βράζουμε για 10'-15' σε μέτρια φωτιά.

Στραγγίζουμε καλα το βρασμένο κουνουπίδι και το βάζουμε στη σαλατιέρα.
Ρίχνουμε το λάδι....τον χυμό λεμονιού....
Πασπαλίζουμε σέλινο και τριμμένο καρότο (προαιρετικά) και σερβίρουμε !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το λαδολέμονο το ρίχνουμε, την ώρα του σερβιρίσματος.
                 Όχι νωρίτερα, για να μη πανιάσει το κουνουπίδι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

ΜΠΟΞΑΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ

ΜΠΟΞΑΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ


ΥΛΙΚΑ

* 1 αρνίσια συκωταριά
   (1 κ.περίπου)
* 2 μπόλιες

Για τη Μαρινάδα............
* 4 σκ.σκόρδο
* 1 κ.σ.ρίγανη
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* αλάτι....πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε τη συκωταριά σε βραστό νερό και αλάτι για 5 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και αφού κρυώσει την κόβουμε κομματάκια.
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο,τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα κομμάτια της συκωταριάς....αλατοπιπερώνουμε και
ανακατεύουμε καλά να πιάσει παντού η μαρινάδα .Σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για μία-μιάμιση ώρα.
Κόβουμε τη μπόλια σε τετράγωνα κομμάτια 8-10 εκατοστά. Βγάζουμε από το ψυγείο τη
μαριναρισμένη συκωταριά και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μπόλιας από μια κουταλιά. Τα τυλίγουμε σαν μπουρεκάκια, να αγκαλιάσει η μπόλια τη γέμιση και τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 30' περίπου. Όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια μεριά τα τουμπάρουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη. Σερβίρονται ζεστά !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΣΤΗ  ΓΑΣΤΡΑ


ΥΛΙΚΑ

* 1 αντεριά αρνίσια
* 1 συκωταριά με τα γλυκάδια της
* 1 κιλό πατάτες
* 4 σκελ.σκόρδο
* 1 ποτ.κρ. ελαιόλαδο
* 1   #  #     κρασί
* 1   #  #     χυμό λεμονιού
* ρίγανη....αλάτι...πιπέρι
* καλαμάκια ξύλινα ή μεταλικά
~~~~~~~~~~~~~
χυμό 2-3 λεμονιών για τα εντεράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γυρίζουμε τα έντερα τα μέσα έξω....τα πλένουμε καλά και τα βουτάμε σε νερό με λεμόνι να ασπρίσουν......Τα στραγγίζουμε.
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη στραγγίζουμε. Χωρίζουμε συκώτια--πλεμόνια--γλυκάδια και τα κόβουμε.
Περνάμε σε καλαμάκι εναλλάξ κομμάτια από συκώτι-πλεμόνι-γλυκάδι και τα τυλίγουμε σφιχτά με το εντεράκι, μέχρι να διπλασιάσουμε τον όγκο τους. Με ένα ψαλίδι κόβουμε το έντερο και