Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπάμιες με κοτόπουλο στη γάστρα"
ΥΛΙΚΑ

* 2 μπούτια κοτόπουλου
* 1/2 κιλό μπάμιες
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 3/4 φλ.λάδι
* 10 τοματίνια
* 1/2 φλ.συμπ/νη τομάτα
* 2 κ.σ.ξύδι
* 1/2 ματσάκι μαϊντανός
* αλάτι...πιπέρι....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
Τα αλατοπιπερώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.

Σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό
(και λίγο ακόμα) λάδι,να ζεσταθεί. Βάζουμε τα μπουτάκια και τα σωτάρουμε
2-3' από κάθε μεριά, μέχρι να κάνουν κρούστα.
Τα βγάζουμε σε πιάτο.Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι να μελώσει.
Προσθέτουμε και το σκόρδο, ή ένα κ.γλ. πολτό σκόρδου.
Όταν αναδείξει το άρωμά του, βάζουμε και τις μπάμιες. Τις σωτάρουμε προσεχτικά,

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ


ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

Η.....θεραπευτική, με μεγάλη θρεπτική αξία.


εύκολες και γρήγορες συνταγές "κοτόσουπα αυγολέμονο"
ΥΛΙΚΑ

* 1 κοτόπουλο 1,2-1,5 κιλό
* 2-3 πατάτες
* 1 κρεμμύδι
* 3-4 καρότα
* 1 ματσάκι σέλινο
* 2 κ.σ. λάδι
* 1/2 φλ. ρύζι
* αλάτι...πιπέρι...
* 1 τομάτα ώριμη (προαιρετικά)

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κοτόσουπα"

* 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
* χυμός ενός μεγάλου λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.

Καθαρίζουμε σχολαστικά το κοτόπουλο και το πλένουμε καλά.
Το βάζουμε σε βαθειά κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό, να το σκεπάσει.
Αλατίζουμε ελαφρά...Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Όταν κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά...ξαφρίζουμε, μισοσκεπάζουμε την
κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, για μισή ώρα περίπου. Το κοτόπουλό μας είναι
έτοιμο, όταν "χωρίσουν" τα μπουτάκια, από το σώμα και "τρυπιέται' εύκολα

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ

Νόστιμο φαγητό με άρωμα....καλοκαιριού !

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μελιτζάνες λαδερές"

* 4-5 μελιτζάνες τσακώνικες
* 2 κρεμμύδια ξερά
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 πιπεριά πράσινη μικρή
* 2-3 τομάτες ώριμες
* 2 πατάτες μέτριες
* 1/2 φλ. συμπ/νη τομάτα
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* μαϊντανός....αλάτι....πιπέρι
* λάδι για το σωτάρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και λίγο από την άλλη μεριά.
Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, ροδέλες, (2-3 εκ.)
Τις βάζουμε σε αλατόνερο για μισή ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε.

Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, τις ξεσποριάζουμε και τις ψολοκόβουμε.
Κόβουμε ροδέλες τα κρεμμύδια και την πιπεριά...Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό....

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το λάδι
να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις μελιτζάνες. Τις σωτάρουμε να πάρουν χρώμα
και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Πεντανόστιμος μεζές από την Πόλη !!

Το όνομά του, από τις τούρκικες λέξεις....
ciğer και sarmaş  =  συκώτι τυλιχτό
(από το ρήμα  sarmak που σημαίνει "τυλίγω")


ΥΛΙΚΑ

* 1 συκωταριά μέτρια
*1 μπόλια ολόκληρη
εύκολες και γρήγορες συνταγές "τζιγεροσαρμάδες με πατάτες"
* 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 φλ. άνιθος
* 1/2 φλ. μαϊντανός
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 1 κ.σ. δυόσμος (αποξ/νος)
* 1/2 φλ.λάδι
* 1/2 φλ. ρύζι
* 1 φλ.νερό
* αλάτι...πιπέρι...

* 3 πατάτες μέτριες
* ρίγανη
* 1/3 φλ. λάδι
* αλάτι...πιπέρι...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πλένουμε τη συκωταριά και την ζεματάμε σε βραστό νερό για 5'.
Την βγάζουμε σε ξύλο κοπής, αφαιρούμε τα νεύρα και τα περιττά μέρη,
την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνιθο, τα
φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ (ρολάκια) ΜΕ ΚΑΝΕΛΟΖΑΧΑΡΗ


ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΟΖΑΧΑΡΗ 

ΥΛΙΚΑ

Για Τη Ζύμη
~~~~~~~~~~

* 1 ποτήρι γάλα
εύκολες και γρήγορες συνταγές "τσουρεκάκια με κανελοζάχαρη"
* 100 γρ.βούτυρο
* 1/2 φλ.ζάχαρη
* 1 φακ.μαγιά
* 500 γρ. αλεύρι
* 1/2 κ.γλ. αλάτι
* 1 κ.γλ.μαχλέπι  κοπανισμένο ή
* 1/2 κ.γλ.μαστίχα (σκόνη)

Για Τη Γέμιση
~~~~~~~~~~~
* 1 κ.γλ.. κανέλα
* 1/2 φλ.ζάχαρη καστανή
* βούτυρο

Επάλειψη
~~~~~~~~
* κρόκος αυγού
* ζάχαρη καστανή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σε λεκάνη, το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα (προσοχή μή κάψει) διαλύουμε μέσα σ' αυτό
τη μαγιά και τη ρίχνουμε στη λεκάνη. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε
το άρωμα (μαστίχα...μαχλέπι...) που έχουμε επιλέξει.
Βάζουμε λίγο - λίγο το αλεύρι, όπου έχουμε αναμείξει το αλάτι. και ζυμώνουμε.
Όταν δεν κολλάει πια η ζύμη στα χέρια και στα τοιχώματα της λεκάνης και είναι

ΚΟΥΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΔΕΡΑ


ΚΟΥΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΔΕΡΑ

Τα κουκιά τα τρώμε ή ξερά ή χλωρά.
Είναι καρπός πλούσιος σε πρωτεϊνες, ω3, ω6 λιπαρά.
Χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση, διότι αν λείπει
από τον οργανισμό μας το ένζυμο G6PD, μπορεί να
προκαλέσουν δηλητηρίαση (κυάμωση).

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κουκιά φρέσκα λαδερά"

* 500 γρ.κουκιά φρέσκα
* 1 πράσο (το λευκό μέρος)
* 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1/2 ματσάκι άνιθο
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* αλάτι...πιπέρι...
* 1 λεμόνι χυμός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες.
Τα πλένουμε και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει, να ζεματιστούν για 5'.
Τα γυρίζουμε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και τα ψιλοκόβουμε.

Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε, να μελώσουν.
Προσθέτουμε τα κουκιά και αλατο-πιπερώνουμε.
Ρίχνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάσει και περιμένουμε να πάρουν βράση.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε.
Μετά τα 15' προσθέτουμε και τον άνιθο.Ανακινούμε.....

Όταν το φαγητό μας, μείνει με το λαδάκι του, είναι έτοιμο.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε  μισή ώρα, να "δέσει" τα υλικά του.
Σερβίρουμε !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ


ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "συκωταριά στη λαδόκολλα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 συκωταριά μέτρια
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 τομάτα
* 2 πατάτες μέτριες
* 1/3 φλ.λάδι
* ρίγανη...κύμινο...
* αλάτι...πιπέρι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 5' σε βραστό νερό.
Τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε τη συκωταριά σε λεκάνη και προσθέτουμε.....
το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλατο-πίπερο, τη ρίγανη και το κύμινο.

Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε την τομάτα και την κόβουμε φέτες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Ρίχνουμε στη λεκάνη την τομάτα και τις πατάτες. Ανακατεύουμε...!

Κόβουμε ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και ένα κομμάτι
αλουμινόχαρτο, λίγο μεγαλύτερο από τη λαδόκολλα.
Απλώνουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και βάζουμε στο κέντρο
της το μείγμα της συκωταριάς. Διπλώνουμε τις άκρες, καλά σε πακέτο
και το στεριώνουμε, με μια οδοντογλυφίδα.Διπλώνουμε το πακέτο
στο αλουμινόχαρτο.Το ακουμπάμε στο ταψάκι, και ψήνουμε
στους 200*για μία ώρα περίπου.
Ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και μετά τη λαδόκολλα και αδειάζουμε
σε πιατέλα, τη συκωταριά με τα πεντανόστιμα υγρά της !
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή και συνοδεύουμε, με δροσερό κρασάκι !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ


ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

"συκωταριά αρνίσια με ντομάτα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 συκωταριά περίπου ενός κιλού
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκελ.σκόρδο
* 1 τομάτα
* 1/2 φλ. τομάτα συμπ/νη
* 1/3 φλ. λάδι
* ρίγανη....κύμινο....
* αλατι....πιπέρι....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ζεματάμε την συκωταριά σε βραστό νερό για 5'.
Την στραγγίζουμε και την μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής.
Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το λάδι

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΑΛΑΤΑ


ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΑΛΑΤΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "κουνουπίδι σαλάτα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 κουνουπίδι (1 κιλ.περίπου)
* 1 φλ.καφέ ξύδι
* αλάτι
* λάδι
* χυμός λεμονιού
* 1 κ.σ.σέλινο ψιλοκ/νο
* 1 κ.σ. καρότο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα χοντρά μέρη και κρατάμε
τα μπουκετάκια και τα τρυφερά φύλλα.

Βάζουμε σε λεκάνη νερό, ρίχνουμε το ξύδι και προσθέτουμε το κουνουπίδι.
Το αφήνουμε 15' και το στραγγίζουμε.Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Αραδιάζουμε τα μπουκετάκια σε κατσαρόλα, με το κοτσανάκι απο κάτω.
Σκεπάζουμε με νερό, αλατίζουμε και το βράζουμε για 10'-15' σε μέτρια φωτιά.

Στραγγίζουμε καλα το βρασμένο κουνουπίδι και το βάζουμε στη σαλατιέρα.
Ρίχνουμε το λάδι....τον χυμό λεμονιού....
Πασπαλίζουμε σέλινο και τριμμένο καρότο (προαιρετικά) και σερβίρουμε !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το λαδολέμονο το ρίχνουμε, την ώρα του σερβιρίσματος.
                 Όχι νωρίτερα, για να μη πανιάσει το κουνουπίδι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ


ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "συκωταριά λαδορίγανη"
ΥΛΙΚΑ

* 1 συκωταριά (αρνί ή κατσίκι)
* 1/2 φλ. λάδι
* ρίγανη... αλάτι... πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 5' σε βραστό νερό. Τη βγάζουμε σε ξύλο κοπής, την κόβουμε κομματάκια και τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Βάζουμε τα κομμάτια σε βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να  σιγοβράσουν στα υγρά τους...Όταν μείνουν με
λίγα υγρά, (προσέχουμε να μη στεγνώσουν) ρίχνουμε το λάδι και τηγανίζουμε την συκωταριά, ανακατεύοντας συνεχώς, να μή "πιάσει" και μέχρι να κάνει κρούστα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη !
Σκεπάζουμε για λίγο το τηγάνι, να κρατήσει  η συκωταριά μας, τα αρώματα και την υγρασία της, να μη στεγνώσει.
Τη σερβίρουμε ζεστή με πλούσια, πράσινη σαλάτα !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ .... ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ .... ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 


ΥΛΙΚΑ

"κατσικάκι γεμιστό στον φούρνο"
* 1 πλάτη κατσίκι 2 κιλ.περίπου 
   (μισό κατσίκι από τη μέση και πάνω
   μαζί με τη μπόλια του)
* 1 συκωταριά
* 1 φλυτζ.ελαιόλαδο
* 2-3 κρεμμύδια
* 3 φλυτζ.ρύζι
* 1 ποτήρι κρ. κρασί 
* 2 κ.σ. μαϊντανός
* 2 κ.σ. πελτέ
* 1,5 - 2 κιλ πατάτες
* αλάτι....πιπέρι....ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κατσικάκι και το βάζουμε στο ταψί....το "τρίβουμε" με μείγμα αλατοπίπερου και ρίγανης μέσα-έξω.
Πλένουμε τη συκωταριά...τη ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό και την ζεματάμε...Τη
βγάζουμε σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια...... Την αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
Καθαρίζουμε - πλένουμε - κόβουμε.... τις πατάτες, τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια....Πλένουμε το ρύζι και το σουρώνουμε.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια να σωταριστούν. 
Ρίχνουμε τη συκωταριά και αφήνουμε να τσιγαριστεί...Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το ρύζι, τον μαϊντανό, λίγη ρίγανη και αλατοπίπερο....Ανακατεύουμε και ρίχνουμε

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "τσουρέκια"
Α. ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ

* 60 γρ.μαγιά φρέσκια
* λίγο χλιαρό νερό
* μια πρέζα ζάχαρη
* λίγο αλεύρι

Β. ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ

* 1 κ.γλ.μαχλέπι κοπανισμένο
* 1 κ.γλ.μαστίχα κοπανισμένη

Γ. ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

* 1-1,2  κιλ. περίπου αλεύρι για    τσουρέκια
* 1.5 φλυτζ.ζάχαρη
* 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
* 5 αυγά
* 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
* ξύσμα πορτοκαλιού

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ......Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου !

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

*Ετοιμάζουμε τη μαγιά.....
Σε ένα  μπωλ θρίβουμε τη μαγιά με τα δάχτυλα, βάζουμε μια πρέζα ζάχαρη και τα λιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι να φτιάξουμε έναν μέτριο χυλό.
Σκεπάζουμε και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και να κάνει φυσαλίδες, σημάδι πως ενεργοποιήθηκε η μαγιά.
*Ξεκινάμε την παρασκευή της ζύμης......
Σε μεγάλη λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά.....την ενεργοποιημένη μαγιά....το γάλα...το ξύσμα πορτοκαλιού.... τη μαστίχα...το μαχλέπι.... και λίγο-λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας, μέχρι να γίνει η ζύμη μας  μαλακιά και να μη κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε σε ζεστό χώρο να διπλασιάσει τον όγκο της. Είναι έτοιμη όταν την πατήσουμε με το δάχτυλο και μείνει το βαθούλωμα.
Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, όπου θα πλάσουμε τα τσουρέκια και την

ΜΠΟΞΑΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ

ΜΠΟΞΑΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ


ΥΛΙΚΑ

* 1 αρνίσια συκωταριά
   (1 κ.περίπου)
* 2 μπόλιες

Για τη Μαρινάδα............
* 4 σκ.σκόρδο
* 1 κ.σ.ρίγανη
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* αλάτι....πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε τη συκωταριά σε βραστό νερό και αλάτι για 5 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και αφού κρυώσει την κόβουμε κομματάκια.
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο,τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα κομμάτια της συκωταριάς....αλατοπιπερώνουμε και
ανακατεύουμε καλά να πιάσει παντού η μαρινάδα .Σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για μία-μιάμιση ώρα.
Κόβουμε τη μπόλια σε τετράγωνα κομμάτια 8-10 εκατοστά. Βγάζουμε από το ψυγείο τη
μαριναρισμένη συκωταριά και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μπόλιας από μια κουταλιά. Τα τυλίγουμε σαν μπουρεκάκια, να αγκαλιάσει η μπόλια τη γέμιση και τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 30' περίπου. Όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια μεριά τα τουμπάρουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη. Σερβίρονται ζεστά !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΣΤΗ  ΓΑΣΤΡΑ


ΥΛΙΚΑ

* 1 αντεριά αρνίσια
* 1 συκωταριά με τα γλυκάδια της
* 1 κιλό πατάτες
* 4 σκελ.σκόρδο
* 1 ποτ.κρ. ελαιόλαδο
* 1   #  #     κρασί
* 1   #  #     χυμό λεμονιού
* ρίγανη....αλάτι...πιπέρι
* καλαμάκια ξύλινα ή μεταλικά
~~~~~~~~~~~~~
χυμό 2-3 λεμονιών για τα εντεράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γυρίζουμε τα έντερα τα μέσα έξω....τα πλένουμε καλά και τα βουτάμε σε νερό με λεμόνι να ασπρίσουν......Τα στραγγίζουμε.
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη στραγγίζουμε. Χωρίζουμε συκώτια--πλεμόνια--γλυκάδια και τα κόβουμε.
Περνάμε σε καλαμάκι εναλλάξ κομμάτια από συκώτι-πλεμόνι-γλυκάδι και τα τυλίγουμε σφιχτά με το εντεράκι, μέχρι να διπλασιάσουμε τον όγκο τους. Με ένα ψαλίδι κόβουμε το έντερο και