Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΠΕΡΚΑ ΚΡΑΣΑΤΗ

ΠΕΡΚΑ ΚΡΑΣΑΤΗ

Εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος της πέρκας,
με πεντανόστιμο, πικάντικο, αποτέλεσμα !

"πέρκα κρασάτη"
ΥΛΙΚΑ

(για 2 άτομα)

* 500 γρ.πέρκα φιλέτο (κατ/νο)
* 1 κρεμμύδι
* 1/3 φλ.λάδι
* 1/3 φλ. κρασί λευκό
* ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε από το προηγούμενο βράδυ, την πέρκα, στη συντήρηση του ψυγείου μας.
Την άλλη μέρα, την κόβουμε σε μερίδες, αλατίζουμε, και την αφήνουμε σε σουρωτήρι,
για λίγο, να στραγγίξει τα περίσσια υγρά της.

Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι-γκριλιέρα (ή σε απλό αντικολλητικό) να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε τα κομμάτια της πέρκας και τα σωτάρουμε να κάνουν ελαφριά κρούστα.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι, και ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο ροδέλες.
Σωτάρουμε μέχρι να μελώσουν και ξαναγυρίζουμε την πέρκα στο τηγάνι.
Ρίχνουμε το κρασί.....Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.....
Πασπαλίζουμε τη ρίγανη, και  φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά, την πέρκα στη φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και η σάλτσα.

Σερβίρουμε το ψάρι μας ζεστό και το συνοδεύουμε με δροσερό κρασί !
(το ίδιο που χρησιμοποιήσαμε, στο μαγείρεμά του...) !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ..... ΓΙΑ ΨΗΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΕΣ !

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ..... 
ΓΙΑ ΨΗΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΕΣ !

ΥΛΙΚΑ
"αρωματικό λάδι"

* 200 ml λάδι καλής ποιότητας
* 2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
* 5-6 κόκκοι πιπέρι
* 1 μπουκαλάκι γυάλινο

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ............

Έχουμε διαλέξει ένα γυάλινο μπουκάλι, με στενό, ψηλό "λαιμό"
για εύκολη και σωστή ροή του λαδιού, κατά τη χρήση.
Προτιμάμε, να κλείνει με κούμπωμα φελού,για αεροστεγές κλείσιμο.
Το έχουμε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά.
Κόβουμε από την γλάστρα μας, 2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης.
Την πλένουμε, την στεγνώνουμε και την "ταμπονάρουμε"
σε χαρτί κουζίνας, για να μην έχει καθόλου υγρασία.
Ρίχνουμε το λάδι στο μπουκάλι και περνάμε από το στόμιο,
τη ρίγανη.Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και κλείνουμε
πολύ καλά το μπουκάλι μας.
Το αφήνουμε σε σκιερό, δροσερό μέρος (ντουλάπι κουζίνας)
για δέκα ημέρες, να ωριμάσει.......

Διατηρείται αρκετό καιρό, αρκεί να μη το εκθέτουμε σε ήλιο !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να δημιουργήσουμε, αρωματικά λάδια
                 σε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων και γεύσεων....!
               

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ



εύκολες και γρήγορες συνταγές "ατζεμ πιλάφι"
ΥΛΙΚΑ

* 600 γρ. κρέας χ.κ. (μοσχάρι ή αρνάκι)
* 1 κρεμμύδι
* 1 φλ. ρύζι  καρολίνα ή νυχάκι
* 4 φλ. ζωμός από το κρέας
* 1/3 φλ.λάδι
* 2 κ.σ. βούτυρο
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σωτάρουμε,
σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει διάφανο.
Αραδιάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε, να πάρει χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό ζεστό, να το σκεπάσει

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "φιλέτο κοτόπουλοο με γιαούρτι"

* 500 γρ (περίπου)φιλέτο στήθος κοτόπουλου
* 1/3 φλ.λάδι
* 1 πιπεριά κόκκινη
* 1 πιπεριά κίτρινη
* 1 πιπεριά πορτοκαλί
* 1 πιπεριά πράσινη
* 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 κ.σ. μαίντανός ψιλ/νος
* 1 φλ.καφέ κρασί
* 200 γρ. γιαούρτι
* αλάτι...πιπέρι....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας καλά και το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, το μισό λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια
φωτιά και αραδιάζουμε το κοτόπουλο. Το σωτάρουμε, να πάρει χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε.....και σβήνουμε με το κρασί.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοψήνουμε για 5-10' να μαλακώσει το κρέας.

Σε άλλο τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, να ζεσταθεί, πάλι, σε μέτρια φωτιά.
Έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια, τις πιπεριές και έχουμε ψιλοκόψει τα

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΣΚΟΡΔΟΥ


ΥΛΙΚΑ

εύκολες συνταγές "κολοκυθάκια σαλάτα με σως σκόρδου
* 1 κ. κολοκυθάκια μικρά τρυφερά

* 1/3 φλ.λάδι
* 2 κ.σ. ξύδι
* 1 κ.γλ. ρίγανη
* 1 κ.γλ. πολτό σκόρδου ή
   1 σκ.σκόρδο
* αλάτι...πιπέρι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε λίγο τα κολοκυθάκια και στις δυο άκρες.
Αν έχουν ανθούς, τους κρατάμε για άλλη συνταγή...
(δες  ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ)
"Ξύνουμε" τα κολοκυθάκια,ελαφρά στην επιφάνειά τους και τα πλένουμε....

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες συνταγές "μπουκίτσες κοτόπουλου σε σάλτσα μουστάρδας"

* 500 γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο
* 1/3 φλ.λάδι
* 1 κ.γλ.πολτό σκόρδου ή
   1 σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένη
* 1 κ.σ. μουστάρδα
* 1/2 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
* 1 φλ. καφέ κρασί
* αλάτι....πιπέρι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το κοτόπουλο. Το κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές
και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, το λάδι, να ζεσταθεί,
σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αραδιάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα
σωτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές και να είναι σχεδόν έτοιμα.
Τα βγάζουμε σε πιάτο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε στο λάδι τον πολτό σκόρδου

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ

* 14-15 κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
για πυρεξ 30x20 εκ.περίπου
* 200 γρ.τυρί τριμμένο (gouda, regato...)

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
* 300 γρ. κιμάς
* 1/3 φλ. λάδι
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κανελόνια με κιμά"
* 1 κρεμμύδι
* 1 κ.γλ πολτό σκόρδου ή
   1 σκελίδα σκόρδο
* 1/2 ποτ.κρ. κρασί
* 2/3 φλ.τοματάκια ψιλ/να
* 2 κ.σ. μαϊντανός
* 1 ξυλ.κανέλλα
* αλάτι...πιπέρι...

  ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 κ.σ.πελτέ
* 1 φλ. συμπ/νη τομάτα
* 1 ξυλάκι κανέλλα
* 2 γαρύφαλλα (καρφάκια)
* 3-4 μπαχάρια
* αλάτι...πιπέρι...
* 1,5 φλ.γάλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

~ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε τον κιμά με μισό φλυτζάνι νερό (σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά) να σιγοβράσει για να ξεσβολιάσει. Όταν πιει τα υγρά, ρίχνουμε το λάδι και το
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και τα σωτάρουμε για 2-3'. Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν αναδείξει
το άρωμά του, σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα  τοματάκια, την κανέλλα,
τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 φλ.νερό. Σιγοβράζουμε για 15' περίπου