Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ...ΚΡΑΣΑΤΟ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ...ΚΡΑΣΑΤΟ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "κοτόπουλο κοκκινιστό...κρασάτο"
ΥΛΙΚΑ



* 1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 2-3 σκελίδες σκόρδο
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 ποτ.κρ.κρασί
* 2-3 τομάτες ώριμες
* 1 κ.σ. πελτέ
* αλάτι...πιπέρι...
* 4 μπαχάρια...3 γαρύφαλλα...
* 1 ξυλ.κανέλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά το κοτόπουλο, και το κόβουμε μερίδες. Σε κατσαρόλα πλατειά αραδιάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να βγάλουν και να πιουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τις μερίδες, από όλες τις μεριές να κάνουν κρούστα.
Τις βγάζουμε, σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε στο λάδι, το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.Τα σωτάρουμε ελαφρά... προσθέτουμε τον πελτέ... τον λιώνουμε με το κουτάλι στον πάτο της κατσαρόλας και ρίχνουμε και τις τομάτες τριμμένες. Μόλις πάρουν βράση, ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα.Τα γυρίζουμε δυο τρείς φορές να τραβήξουν από τη σάλτσα και τα περιχύνουμε, με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.....και βάζουμε τα αρωματικά. Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας........!!
Σερβίρουμε το κοτόπουλο, με μακαρόνια....ρύζι....πατάτες τηγανιτές.....!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
Αν χρειαστεί,(όσο βράζει) προσθέτουμε νεράκι. Επειδή δεν θέλουμε να "στεγνώσει" το φαγητό μας,υπολογίζουμε τη σάλτσα....έχοντας υπ' όψιν μας, πως όταν κρυώσει το φαγητό, θα "χάσει" κι άλλο από τα υγρά του.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΛΟΜΟΥ

Μια ιδιαίτερα γευστική και θρεπτική σούπα.
Στα ιχθυοπωλεία, αφού τεμαχίσουν τον σολομό, για να τον πουλήσουν σε φέτες,
διαθέτουν (σε χαμηλή τιμή) το κεφάλι (και την ουρά...πάνε "πακέτο") με αρκετό κρέας....Βράζουμε τον σολομό με λαχανικά και απολαμβάνουμε μια πεντανόστιμη σουπίτσα !

ΥΛΙΚΑ
"ψαρόσουπα με κεφάλι σολομού"

* 1 κεφάλι  σολομού 
   (800 γρ. περίπου)
* 2-3 πατάτες
* 3-4 καρότα
* 1 κρεμμύδι
* σέλινο
* 1 τομάτα
* 1/2 φλ. ρύζι
* λεμόνι χυμός
* αλάτι....πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε από πτερύγια και σπάργανα το κεφάλι του σολομού και ψαλιδίζουμε την ουρά,
αφήνοντας μόνο το "κρέας". Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Σε βαθειά κατσαρόλα βάζουμε τον σολομό και προσθέτουμε νερό να τον σκεπάσει.
Αλατίζουμε...Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30' περίπου. 
Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.....
Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα βράζουμε 
μέχρι να τρυπιούνται εύκολα τα καρότα και οι πατάτες. Αφαιρούμε και τα λαχανικά και
τα βάζουμε δίπλα στο ψάρι.
Σουρώνουμε τον ζωμό και τον γυρίζουμε στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε
το ρύζι και σιγοβράζουμε μέχρι, να μαλακώσει. Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού.

Σερβίρουμε την ψαρόσουπα ζεστή,  αφού προσθέσουμε στα πιάτα, ψαχνό από το ψάρι και 
κομμάτια μπουκιάς, από τα λαχανικά μας !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΦΑΒΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΦΑΒΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Μία διαφορετική και ενδιαφέρουσα -γευστικά- πρόταση...!


ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη φάβα
βλέπουμε ΕΔΩ
"φάβα με σπανάκι στον φούρνο"
~~~~~~~~~~~~~~~~
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ :
* 500 γρ. σπανάκι (καθ/νο)
* 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 πράσο (το λευκό μέρος)
* 3-4 κ.σ. άνιθος
* 2-3 κ.σ ελιές (ροδέλες)
* αλάτι...πιπέρι
* ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη φάβα.....(βλέπουμε ΕΔΩ)......
Επιλέγουμε να μη την πολτοποιήσουμε, για να "φαίνεται" στο φαγητό μας.....

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά μας...
Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο....
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε 1/3 φλ. λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Τα σωτάρουμε να 
μελώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο... Το γυρίζουμε στην 
κατσαρόλα να "κάτσει" και να πιει τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε....
Βάζουμε τον άνιθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.....

Βάζουμε τις ελιές στη φάβα και ανακατεύουμε....

Λαδώνουμε ένα πυρέξ (20x30 εκ. περίπου) και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα φάβας. 
Την απλώνουμε ομοιόμορφα. Προσθέτουμε από πάνω, με ένα κουτάλι το σπανάκι 
και καλύπτουμε με την υπόλοιπη φάβα. Ραντίζουμε ελαιόλαδο το φαγητό μας και
το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200*...
Ψήνουμε για 50' περίπου (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να κάνει ροδοψημένη κρούστα.

Βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει λίγο, χαράσσουμε σε κομμάτια
και σερβίρουμε την....ιδιόμορφη "πίτα" μας ζεστή κι αν θέλουμε περιχύνουμε με
φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

"αρνάκι γιουβέτσι με μακαρονάκι"
* 1 κιλό περίπου αρνάκι (χεράκι)
* 1/2 φλ.λάδι
* 2 καρότα
* 8-10 μικρά κλαράκια σέλινο
* 1 κρεμμύδι
* 2 φλ. μακαρονάκι
* 2 κ.σ πελτέ τομάτας
* 1/3 φλ. κρασί
* 1 ξυλάκι κανέλλας
* 4 μπαχάρια...2 γαρύφαλλα
* αλάτι...πιπέρι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έχουμε κόψει μερίδες το κρέας, το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε χοντρές ροδέλες τα καρότα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε τα κομμάτια το κρέας και το τσιγαρίζουμε να κάνει κρούστα από όλες
τις μεριές. Το βγάζουμε σε ταψάκι...
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα καρότα και το κρεμμύδι...τα σωτάρουμε να μελώσουν.
Προσθέτουμε και τα κλαράκια του σέλινου και γυρίζουμε όλα τα υλικά, να "λαδώσουν".
Βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στον πάτο της κατσαρόλας.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να "δέσουν" τα υλικά....

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ 


ΥΛΙΚΑ

"μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας"
* σπαγγέτι (500 γρ.)
* 1 κρεμμύδι
* 2 σκ.σκόρδο
* 1/3 φλ.λάδι
* 1 κ.σ.πελτέ
* 1 φλ. τοματάκια ψιλ/να
* 1 ξυλ. κανέλας
* 4-5 κόκκοι μπαχάρι
* 2-3 γαρύφαλα (μοσχοκάρφια)
* 1/2 κ.γλ.ζάχαρη
* αλάτι πιπέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 κ.σ. βούτυρο
* τυρί τριμμένο επιλογής μας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα σκόρδα και όταν ξανθύνουν ελαφρά, βάζουμε τον πελτέ.
Τον διαλύουμε με το κουτάλι, στη βάση της κατσαρόλας και ρίχνουμε τα τοματάκια.
Συμπληρώνουμε με δύο φλυτζάνια νερό ζεστό και ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και τη ζάχαρη.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε μέχρι να "δέσει" η σάλτσα...περίπου 20-25'.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.
Σε βαθειά κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό νερό και αλατίζουμε. Όταν πάρει βράση,
ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε συνεχώς να μη "κολλήσουν".....
 Με ένα φλυτζάνι, παίρνουμε νερό από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα μακαρόνια, ακριβώς όσο χρόνο, μας λένε οι οδηγίες στο πακέτο.
Τους ρίχνουμε κρύο νερό και τα σουρώνουμε. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα το νερό
του φλυτζανιού και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακινούμε...

Σε τηγανάκι καίμε το λάδι με το βούτυρο και περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας.
Ανακινούμε την κατσαρόλα....Είναι έτοιμα...! 'Εχουμε ήδη ετοιμάσει και τη σάλτσα.... 
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με την αρωματική, νόστιμη σάλτσα και μπόλικο τριμμένο τυρί !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!


ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Μπριζόλες πεντανόστιμες ! Μαλακές...Αφράτες...Ζουμερές !

ΥΛΙΚΑ
"μπριζόλες με κρασί και θυμάρι"

* 3-4 μπριζόλες χοιρινές
* 1 φλ. κρασί λευκό
* 2 σκ. σκόρδο
* 1 κ.γλ. μουστάρδα
* λάδι
* θυμάρι
* αλάτι...πιπέρι
* 1 λεμόνι χυμός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις στεγνώνουμε.
Βάζουμε σε μπωλάκι, το κρασί, το θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα,
3-4 κ.σ. λάδι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά...
Αραδιάζουμε τις μπριζόλες σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο (όχι ανοξείδωτο) και τις
περιχύνουμε με το μείγμα. Τις "τρίβουμε" να "πιάσει" η μαρινάδα όλες τις μπριζόλες 
και από τις δύο  πλευρές. 
Σκεπάζουμε το δοχείο, το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε το κρέας, να 
μαριναριστεί για 4-5 ώρες. 

Σε ένα φλυτζάνι νερό ζεστό, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, το
ρίχνουμε σε ταψάκι και αραδιάζουμε μέσα, τις μπριζόλες.
Ραντίζουμε με λάδι, σκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200* για 50' περίπου να μαλακώσουν... Ξεσκεπάζουμε, γυρίζουμε τον φούρνο
στην επάνω αντίσταση και ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να πάρουν ροδοψημένο χρώμα.

Τις σερβίρουμε ζεστές και τις συνοδεύουμε, με πατατούλες τηγανιτές, πλούσια σαλάτα 
και λευκό δροσερό κρασάκι !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ

"μαρμελάδα κυδώνι"
ΥΛΙΚΑ

* 1300 ψύχα κυδωνιού
   (8 κυδώνια)
* 3 φλ. νερό
* 1 κιλό ζάχαρη
* 2 βανίλιες
* 3-4 φύλλα αρμπαρόριζα
* 1 λεμόνι χυμός
* 3 μανταρίνια χυμός
* 1 φλ. χυμός σπόρων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αγοράζουμε κυδώνια κίτρινα, καθαρά χωρίς στάμπες και χτυπήματα.
Τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα καθαρίζουμε από 
τις φλούδες και τους εσωτερικούς σπόρους. Βάζουμε τα κομμάτια από
το κυδώνι σε λεκάνη με νερό όπου έχουμε ρίξει χυμό λεμονιού.
Πετάμε τις εξωτερικές φλούδες και κρατάμε το εσωτερικό καθάρισμα,
το οποίο και βάζουμε σε τούλι και το δένουμε σε πουγγάκι.
(οι σπόροι έχουν πολλή πηκτίνη και θα βοηθήσουν στο δέσιμο της μαρμελάδας)

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ

* 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
"γιουβαρλάκια σε κόκκινη σάλτσα αυγολέμονο"
* 1/2 φλ. ρύζι νυχάκι
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι
* 2 καρότα
* 1 τομάτα
* 2 πατάτες μέτριες
* 1 κ.σ. πελτέ
* 3-4 κ.σ. μαϊντανός
* ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
* 2 αυγά
* 2 λεμόνια χυμός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά...Κόβουμε σε ροδέλες το ένα καρότο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, κόβουμε κύβους τις πατάτες και τρίβουμε στον τρίφτη το δεύτερο καρότο και το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε την τομάτα.
Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, την τομάτα, τον μαϊντανό, 2-3 κ.σ.λάδι, ρίγανη, και αλατοπιπερώνουμε.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΨΩΜΙ ( εύκολος τρόπος )


ΨΩΜΙ ( εύκολος τρόπος )


εύκολες και γρήγορες συνταγές "ψωμί" (εύκολος τρόπος)
ΥΛΙΚΑ
για ένα καρβέλι 

* 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
* 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
* 1/2  κ. γλ. ζάχαρη
* 1 κ.γλ. αλάτι
* 1/3 φλ. ελαιόλαδο
* 1.5 φλ.περίπου νερό χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε λεκάνη 1 φλυτζ. νερό (χλιαρό)
και διαλύουμε μέσα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι...
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και συμπληρώνουμε όσο νερό "τραβήξει" μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που να ξεκολλάει από τα χέρια. Την κάνουμε μια "μπάλα" και την ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψάκι
25-27 εκ. στο κέντρο. Την απλώνουμε λίγο με τα δάχτυλα, (να μη φτάσει στις άκρες του ταψιού)....
Χαράσσουμε και λαδώνουμε την επιφάνειά της.

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ
"κουλούρια με φύλλο σφολιάτας"

* 1 πακέτο σφολιάτα
* λάδι
* σουσάμι
* ρίγανη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η συκευασία περιέχει δύο φύλλα.
Θα φτιάξουμε 16 κουλούρια από κάθε φύλλο.
Απλώνουμε στον πάγκο μας, τα φύλλα σφολιάτας.
Τα κόβουμε στη μέση, στη στενή πλευρά.
Κάθε κομμάτι το κόβουμε κάθετα σε οχτώ λωρίδες.
Πιάνουμε κάθε λωρίδα, τη ρολάρουμε, στο μάκρος, και με τα δυο χέρια,
τη στρουφίζουμε και κολλάμε τις άκρες κάνοντας κουλουράκια (Ο).
Έχουμε απλώσει στη λαμαρίνα του φούρνου μας, λαδόκολλα
και αραδιάζουμε τα κουλούρια...

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Κυδώνι...το "Χρυσό Μήλο"  του Φθινοπώρου ....
Στη  μυθολογία συνδέεται με την Αφροδίτη... και γι' αυτό,
ονομάζεται και καρπός,της Ομορφιάς και του Έρωτα!


εύκολες και γρήγορες συνταγές "κυδώνι γλυκό κουταλιού"
ΥΛΙΚΑ

* 1 κιλό ψύχα κυδώνι ( από 2 κιλά
   περίπου, κυδώνια)
* 800 γρ.ζάχαρη
* 1,5 ποτ.νερό
* 1 βανίλια
* 1 λεμόνι (χυμός)
* 3 κλαρ.αρμπαρόριζα
* 100 γρ.αμύγδαλα λευκά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγουμε κυδώνια μεγάλα, κίτρινα, σκληρά και χωρίς λεκέδες ή περίεργες στάμπες.
Κόβουμε κάθε κυδώνι στα τέσσερα και το καθαρίζουμε απο φλούδες και σπόρια..
Έχουμε έτοιμο σε λεκάνη νερό, όπου εχουμε ρίξει χυμό λεμονιού και βάζουμε τα καθαρισμένα
κομμάτια, για να μή μαυρίσουν, μέχρι να τα καθαρίσουμε όλα.
Τα κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια (σαν λεπτές, ψιλοκομμένες πατάτες για τηγάνισμα)
'Οσο κρατάει αυτή η διαδικασία, φροντίζουμε το νερό να σκεπάζει τα τεμαχισμένα κυδώνια...

ΣΝΙΤΣΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΣΝΙΤΣΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "σνίτσελ γεμιστά"
* 4 σνίτσελ ( χοιρινά ή κοτόπουλου )
* 4 φέτες ζαμπόν
* 4 φέτες τυρί μαλακό (γκούντα...κασέρι...ένταμ) ή 4 κ.γλ. τυρί κρέμα
* 2 αυγά
* 3 κ.σ.γάλα
* 1 κούπα αλεύρι
* 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
* αλάτι ....πιπέρι..... ρίγανη
* λάδι για το τηγάνισμα
* 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα
* 1 τομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα σνίτσελ.....Τα απλώνουμε στον πάγκο και τους ρίχνουμε αλατοπίπερο και ρίγανη. Αν χρησιμοποιήσουμε τυρί κρέμα, βάζουμε από μια κουταλιά σε κάθε σνίτσελ και το απλώνουμε με ένα μαχαίρι. Διαφορετικά βάζουμε στην μία άκρη από μία φέτα τυρί.
Προσθέτουμε και από μία φέτα ζαμπόν, τα διπλώνουμε και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.