ΡΥΖΟΓΑΛΟ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "ρυζόγαλο" |
* 2 φλυτζ.νερό (400mi)
* 1/2 φλυτζ.ρύζι (5-6 κ.σ.)
* λίγο αλάτι
* 4 φλυτζ.γάλα (800ml)
* 1/3 φλυτζ.ζάχαρη
* 2 κ.σ "γεμάτες". κορν φλάουερ
* 1 βανίλια.....σκόνη κανέλας.....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό, να πάρει βράση και ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να μη κολλήσει το ρύζι. Περιμένουμε να πιει το νερό του...(θέλουμε να "σπάσει" το ρύζι, οπότε αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, με τη ζάχαρη και τη βανίλια...(αφού έχουμε κρατήσει 1/2 φλυτζάνι γάλα). Το ζεσταίνουμε καλά (μη φουσκώσει), να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε το γάλα στο ρύζι και ανακατεύουμε, ενώ έχουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Έχουμε διαλύσει το κορν φλάουερ στο 1/2 φλυτζάνι γάλα και το ρίχνουμε στο ρυζόγαλο, ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει και να πάρει κρεμώδη υφή......
Σερβίρουμε σε μπωλάκια πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Μιάμμμμμ!!! με πολλή κανέλα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕykoles oi odigies sou gia na ftiaxoume to nostimo rizogalo!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή