ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "γαριδομακαρονάδα |
* 10-12 γαρίδες
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 πακέτο μακαρόνια
(500γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
* 2-3 τομάτες φρέσκες ώριμες
* 1 χάρτ.συσκ.συμπυκν.χυμό τομάτας
* αλάτι....πιπέρι....μαϊντανό.....μια πρέζα ζάχαρη
* 1 σφηνάκι ούζο - 1/2 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος, να μείνουν μόνο με τα κεφάλια τους.
Έχουμε καθαρίσει από τα σποράκια τις τομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα να σωταριστούν.
Προσθέτουμε τις γαρίδες...ανακατεύουμε προσεχτικά για 1-2 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν.Σβήνουμε με το ούζο. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ,βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις φρέσκες τομάτες, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, τη ζάχαρη και το νερό.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει 3-5 λεπτά να γίνει η σάλτσα. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, προσθέτοντας τον μαϊντανό και βράζουν όλα μαζί τα υλικά για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι.
'Εχουμε βράσει τα μακαρόνια μας σε άφθονο αλατισμένο νερό, και όσο "κρατάνε" ακόμα, τα βγάζουμε, και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο να "δέσουν" οι γεύσεις.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό και το συνοδεύουμε με δροσερό ροζ κρασάκι !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : πριν ρίξουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, μπορούμε να αφαιρέσουμε κάποιες γαρίδες,για να διακοσμήσουμε με αυτές και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό -στο σερβίρισμα- τα πιάτα ή την πιατέλα μας !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
γιαμ....γιαμ....!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή