ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 1 φλ.κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1/2 φλ. άνιθος
* 1 μέτριο πράσο
* 3 αυγά
* 300 γρ. φέτα
* 1/3 φλ. λάδι
* αλάτι...πιπέρι
~~~~~~~~~~~~~
* 1 πακ. φύλλο κρούστας (450 γρ.)
* 1/2 φλ. λάδι για τα φύλλα
* 2 κ.σ. σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε αγοράσει 1,200-1,300 σπανάκι για να μας μείνει ένα κιλό καθαρισμένο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σπανάκι...Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε σε ροδέλες, το λευκό (μόνο) μέρος τού πράσου.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το σπανάκι, σε μέτρια φωτιά, να "κάτσει"...Το γυρίζουμε σε μεγάλο σουρωτήρι, να στραγγίξει καλά, για μια ώρα περίπου. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι, με το πράσο και το κρεμμύδι. Αφού τα σωτάρουμε ελαφρά, βάζουμε και τα κρεμμυδάκια. Τα σωτάρουμε όλα μαζί να μελώσουν και προσθέτουμε το στραγγιγμένο σπανάκι. Σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε τον άνιθο και αλατοπιπερώνουμε. Προσέχουμε την ποσότητα του αλατιού, διότι θα βάλουμε και τη φέτα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Σπάμε τα αυγά σε μπωλ, τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε στο σπανάκι. Θρίβουμε μέσα και τη φέτα. Ανακατεύουμε τα υλικά.
Ψήνουμε στους 180* για 40' περίπου σε αντιστάσεις πάνω-κάτω και για 15' μόνο στις κάτω αντιστάσεις, μέχρι να πάρει ροδοψημένο χρώμα η σπανακόπιτά μας !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου