Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

δείτε το βίντεο της συνταγής ΕΔΩ

ΥΛΙΚΑ
"χοιρινό με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα"

* 1,5 κιλό χοιρινό μπούτι
* 1 κιλό πατάτες
* 2 κυδώνια
* 2 πορτοκάλια χυμός
* 1 λεμόνι χυμός
* 3 κ.σ. κρασί
* 2/3 φλ.λάδι
* 3 σκ.σκόρδο
* 1/2 κ.γλ.αποξηραμένη ρίγανη
* 3-4 κλων.φρέσκια ρίγανη
* 1 κλων.δενδρολίβανο
* αλάτι...πιπέρι....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μερίδες....το πλένουμε και το στραγγίζουμε...
Το βάζουμε σε μεγάλο μπωλ και το "τρίβουμε" με αλάτι...πιπέρι και τη ρίγανη.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε μακρόστενα κομματάκια, και τα μπήγουμε στο κρέας.

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα :
Στίβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και βάζουμε τους χυμούς σε μπωλ.

Χοντροκόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε στο μπωλ.
Προσθέτουμε το κρασί...το 1/3 του λαδιού... πιπέρι...Ανακατεύουμε....
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το κρέας....βάζουμε και τη φρέσκια ρίγανη και το δενδρολίβανο.
Σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες....τις διατηρούμε σε νερό που τις σκεπάζει.
Πλένουμε καλά τα κυδώνια,τα κόβουμε πάνω-κάτω και πετάμε τα κοτσάνια.... τα κόβουμε στα τέσσερα
και τα καθαρίζουμε εσωτερικά, από τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη ....
Τα κόβουμε όπως τις πατάτες...κυδωνάτα και τα ρίχνουμε σε νερό με λεμόνι (να μη μαυρίσουν).
(Προτιμάμε να ετοιμάσουμε τα κυδώνια, λίγο πριν τα χρησιμοποιήσουμε)

Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος μαριναρίσματος, βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και τα κυδώνια και τα στρώνουμε στη γάστρα.
Αραδιάζουμε ανάμεσα τα κομμάτια του κρέατος και περιχύνουμε με τη μαρινάδα του μπωλ.
Αφαιρούμε το δενδρολίβανο...
"Ξεπλένουμε" με μισό ποτήρι νερό το μπωλ, να τραβήξει την υπόλοιπη μαρινάδα
και το ρίχνουμε κι αυτό στη γάστρα.....τέλος ραντίζουμε με το ελαιόλαδο....

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* για μιάμιση ώρα.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα περίπου...μέχρι να κάνουν
ροδοψημένη κρούστα το κρέας και οι πατάτες μας και να μείνει το ψητό μας με το πεντανόστιμο ζουμάκι του !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
Εάν θέλουμε περισσότερο όξινη τη γεύση του φαγητού μας, αλλάζουμε την αναλογία και βάζουμε τον χυμό από ένα πορτοκάλι και δύο λεμόνια....
Επίσης εάν προτιμάμε, βάζουμε μόνο ένα κυδώνι....δεν αλλοιώνει τη γεύση....

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες...βήμα-βήμα..!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου