Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ με ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ


ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ με ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ


ΥΛΙΚΑ

* 2 κοκκινόψαρα (1 κιλ.περίπου)
εύκολες και γρήγορες συνταγές "ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο"
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 3-4 καρότα
* 4-5 πατάτες μέτριες
* 1 ματσάκι σέλινο (περίπου 200 γρ.)
* 1/2 φλ.ρύζι
* 1/3 φλ. ελαιόλαδο
* αλάτι...πιπέρι...

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
χυμό ενός μεγάλου λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εάν τα ψάρια μας είναι φρέσκα,έχουμε ζητήσει, στο ιχθυοπωλείο, να μας τα καθαρίσουν....
Εάν είναι κατεψυγμένα, συνήθως είναι απολεπιασμένα...ακέφαλα και καθαρισμένα.....Τα ξεπαγώνουμε σε θερμοκρασία
δωματίου και ελε'εγχουμε το καθάρισμά τους....Κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας την ουρά και τα πλαϊνά αγκάθια, τα οποία συνήθως είναι "ταλαιπωρημένα" στα κατεψυγμένα ψάρια.....

Πλένουμε τα ψάρια μας, με άφθονο κρύο νερό.....και τα στραγγίζουμε...
Τα βάζουμε σε βαθειά κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό, να τα σκεπάσει αρκετά, αλατίζουμε ελαφρά και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.... Αφού πάρουν βράση, ίσως χρειαστεί να τα ξαφρίσουμε....
Βράζουν για 20' περίπου και τα βγάζουμε σε ταψάκι.....
Σουρώνουμε το ζουμί, να μην υπάρχουν κόκκαλα απο τα ψάρια....και το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα....
Έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα λαχανικά μας και τα βάζουμε  στην κατσαρόλα, να βράσουν.
Όταν τρυπιέται το καρότο και έχει μαλακώσει το σέλινο, βγάζουμε και τα λαχανικά στο ταψάκι...
Ρίχνουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε ήδη πλύνει), το λαδάκι και πιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να "σπάσει" το ρύζι......
Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της....
ΑΥΓΟΚΟΒΟΥΜΕ....
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους....
Βάζουμε (χτυπώντας πάντα) τον χυμό του λεμονιού και λίγο-λίγο ζωμό από τη σούπα.....
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα, ανακατεύοντας γρήγορα, μη "κόψει".......!
Αραδιάζουμε τα ψάρια και τα λαχανικά σε πιατέλα και σερβίρουμε.....συνοδεύοντας τη σούπα μας.
Τη σούπα μπορούμε να τη σερβίρουμε με δύο τρόπους....
Ή λευκή, όπως την έχουμε ήδη έτοιμη στην κατσαρόλα.... ή......
ΠΡΑΣΙΝΗ......Πώς ;;;;;
Λιώνουμε στο μπλέντερ πατάτα-καρότο-σέλινο με 1/2 φλ.ζωμό, που έχουμε κρατήσει πριν αυγοκόψουμε.
Φτιάχνουμε έναν παχύ, χυλό, που το σέλινο, τού έχει δώσει πράσινο χρώμα...στάζουμε λίγο λεμόνι,
ανακατεύουμε και τον σερβίρουμε σε μπωλ....
Όποιος θέλει, παίρνει με κουταλάκι από τον νόστιμο, σελινάτο  χυλό, τον βάζει στην άσπρη σούπα του, ανακατεύοντας
 και προσθέτοντας...... ιδιαίτερη νοστιμιά και γεύση.....!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

3 σχόλια:

  1. Πολύ πρωτότυπος και έξυπνος ο τρόπος σερβιρίσματος της σούπας...ΠΡΑΣΙΝΗ και ΑΣΠΡΗ ...κόντρα στο ΚΟΚΚΙΝΟψαρο....χιχιχι..ΠΑΟ - ΟΣΦΠ ολέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δοκιμαστε μεσα στη σουπα πριν το ρυζι να προσθεσετε 1 με 2 κουραλιες μπελτε. Γινεται τελεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δοκιμαστε μεσα στη σουπα πριν το ρυζι να προσθεσετε 1 με 2 κουραλιες μπελτε. Γινεται τελεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή