ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κομπόστα ροδάκινο" |
* 8 ροδάκινα,μέτρια,ίδιο μέγεθος,σκληρά
* 4 ποτήρια νερό
* 1,5 ποτήρι ζάχαρη
* 1 βανίλια
* 1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και τα σκουπίζουμε.
Τά χαράσουμε μέχρι το κουκούτσι, κάθετα (από το κοτσανάκι προς τα κάτω) και τα ανοίγουμε, σε δυο κομμάτια
Βγάζουμε τον πυρήνα και καθαρίζουμε το σημείο του ροδάκινου, όπου ακούμπαγε το κουκούτσι.
Αφαιρούμε τη φλούδα ομοιόμορφα.
Έχουμε βάλει σε κατσαρόλα πλατειά το νερό με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά...
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια και το ξυλάκι κανέλας.
Από τη στιγμή που θα βράσει, μετράμε 2' χαμηλού βρασμού και στρώνουμε τα ροδάκινα,
με το σημείο του πυρήνα από κάτω,να σκεπάζονται από το σιρόπι.
Θα σταματήσει ο βρασμός....
Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει,ελαφρά, πάλι το σιρόπι, μετράμε 2' βρασμού και βγάζουμε τα ροδάκινα, με τρυπητή κουτάλα.....Εάν θέλουμε πιο πηχτό σιρόπι, το βράζουμε για 2-3' ακόμα...
Περιμένουμε να κρυώσουν και βάζουμε τα ροδάκινα σε πλατύ γυάλινο δοχείο και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι, να τα σκεπάσει αρκετά. Κλείνουμε το δοχείο....
Διατηρούμε την κομπόστα στο ψυγείο,για λίγες μέρες, και την απολαμβάνουμε δροσερή !!
ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ.....
Σε αποστειρωμένα βαζάκια...βάζουμε τα ροδάκινα προσεκτικά, χωρίς να τα πιέζουμε....
Συμπληρώνουμε με το σιρόπι, να τα σκεπάσει αρκετά και βιδώνουμε χαλαρά το καπάκι.
Βάζουμε τα βάζα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι το σημείο που βιδώνει το καπάκι.
Σιγοβράζουμε για 30' και τα βγάζουμε...Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο....σφίγγουμε τα καπάκια και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Τα διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 1. Εάν θέλουμε πιο ελαφρύ σιρόπι, να μοιάζει του εμπορίου, μειώνουμε τη ζάχαρη σε 1 ποτήρι.
2.Τον τρόπο που αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας, θα τον βρείτε στην αρχική σελίδα, στα
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ / ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Πραγματικά οι συνταγές σου είναι απλά και κατανοητά γραμμένες.
ΑπάντησηΔιαγραφή