Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΨΗΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ 
ΨΗΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ


"μανιτάρια πλευρώτους ψητά στον φούρνο"
ΥΛΙΚΑ

* 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
* 2 σκελ.σκόρδο
* 1/2 φλ.λάδι
* 1 λεμόνι χυμός
* ρίγανη (φρέσκια κατά προτίμηση)
* 1 κλαδάκι δενδρολίβανο (προαιρετικά)
* αλάτι...πιπέρι....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια...
Δεν τα πλένουμε με νερό, διότι τραβάνε το νερό σαν σφουγγάρι
και χάνουν....στη γεύση και την υφή.
Κόβουμε τα κοτσανάκια τους και τα βάζουμε σε μεγάλο μπωλ...

Σε μικρότερο μπωλ βάζουμε το λάδι...τη ρίγανη (χοντροκομμένη αν είναι φρέσκια)...τη μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη...τον χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο....ανακατεύουμε καλά....

Περιχύνουμε τα μανιτάρια,  με τη μαρινάδα, να καλυφθούν...βάζουμε και το δενδρολίβανο,
και τα αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένα για μία ώρα....

Κόβουμε την δεύτερη σκελίδα σκόρδου, στη μέση και "τριβουμε" την
επιφάνεια του ταψιού όπου θα ψήσουμε τα μανιτάρια...
Γυρίζουμε τα μανιτάρια στο ταψί  (αφού αφαιρέσουμε το δενδρολίβανο) και "ξεπλένουμε" με λίγο νερό το υπόλοιπο της μαρινάδας από το μπωλ και το ρίχνουμε κι αυτό στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο φούρνο στους 180-200* για 40' περίπου.
Γυρίζουμε τα μανιτάρια και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 10-15' ακόμα,
να πάρουν χρώμα.....Τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου