Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ-ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ


ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ 
ΣΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ-ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ


ΥΛΙΚΑ

"φιλέτο κοτόπουλου σε πικάντικη σάλτσα πιπεριάς"
* 2 φιλέτα κοτόπουλου
* 1 πιπεριά κόκκινη
* 1 πιπεριά κίτρινη
* 1 πιπεριά πορτοκαλί
* 1 πιπεριά πράσινη
* 2 πιπεριές φλωρίνης
* 2 πιπεριές καυτερές
* 2 σκ.σκόρδο
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 φλ.συμπ/νη τομάτα ή
* 3-4 τομάτες ώριμες
* 1/2 κ.γλ.πάπρικα ή μπούκοβο
* αλάτι...πιπέρι....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε...πλένουμε και κόβουμε, σε χοντρά κομμάτια....τις πιπεριές και τα σκόρδα...
Αφήνουμε ολόκληρες τις καυτερές πιπεριές....
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες τομάτες, τις ξεσποριάζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη...
Πλένουμε καλά τα φιλέτα και τα στραγγίζουμε....
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα φιλέτα, ολόκληρα....
Τα βγάζουμε στο ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε κομμάτια....
Σε  πλατειά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές και τα σκόρδα....
Τα γυρίζουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Ρίχνουμε την τομάτα....την πάπρικα (ή το μπούκοβο)..
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό....Σιγοβράζουμε για 20'- 30' περίπου...
Βάζουμε τα κομμάτια του φιλέτου στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βρασιμο για 10΄ακόμα,
μέχρι να δέσει το κρέας με την πικάντικη σάλτσα και να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του !

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα...!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου