ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Φαγητό απλό...γρήγορο..."γλύκισμα" !
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό πατάτες
* 1/2 φλ. λάδι
* 2 σκ. σκόρδο
* 1 λεμόνι μεγάλο (χυμός)
* 1/2 κ.γλ. μουστάρδα
* ρίγανη....κύμινο
* αλάτι....πιπέρι
* 3-4 κόκκοι μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις σκελίδες του σκόρδου.
Σε λεκάνη, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και χοντροκόβουμε το σκόρδο.
Στύβουμε το λεμόνι, διαλύουμε στον χυμό τη μουστάρδα και περιχύνουμε τις πατάτες.
Πασπαλίζουμε τη ρίγανη και το κύμινο, βάζουμε τα μπαχάρια και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά.
Σε πλατειά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και τις σωτάρουμε για 2-3' να κάνουν ελαφριά κρούστα. Γυρίζουμε και το υγρό περιεχόμενο της λεκάνης στις πατάτες...Παίρνουμε με δύο φλυτζάνια ζεστό νερό, ό,τι έχει μείνει στη λεκάνη και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 30' περίπου, να μαλακώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Δεν ανακατεύουμε, απλά ανακινούμε την κατσαρόλα.
Σερβίρονται σαν κύριο πιάτο με τυρί και σαλάτα, ή συνοδεύουν το κρέας μας !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Φαγητό απλό...γρήγορο..."γλύκισμα" !
ΥΛΙΚΑ
"πατάτες λεμονάτες στην κατσαρόλα" |
* 1 κιλό πατάτες
* 1/2 φλ. λάδι
* 2 σκ. σκόρδο
* 1 λεμόνι μεγάλο (χυμός)
* 1/2 κ.γλ. μουστάρδα
* ρίγανη....κύμινο
* αλάτι....πιπέρι
* 3-4 κόκκοι μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις σκελίδες του σκόρδου.
Σε λεκάνη, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και χοντροκόβουμε το σκόρδο.
Στύβουμε το λεμόνι, διαλύουμε στον χυμό τη μουστάρδα και περιχύνουμε τις πατάτες.
Πασπαλίζουμε τη ρίγανη και το κύμινο, βάζουμε τα μπαχάρια και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά.
Σε πλατειά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και τις σωτάρουμε για 2-3' να κάνουν ελαφριά κρούστα. Γυρίζουμε και το υγρό περιεχόμενο της λεκάνης στις πατάτες...Παίρνουμε με δύο φλυτζάνια ζεστό νερό, ό,τι έχει μείνει στη λεκάνη και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 30' περίπου, να μαλακώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Δεν ανακατεύουμε, απλά ανακινούμε την κατσαρόλα.
Σερβίρονται σαν κύριο πιάτο με τυρί και σαλάτα, ή συνοδεύουν το κρέας μας !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Εξαιρετική πρόταση, αυτό θα μαγειρέψω σήμερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντί για κρέας, μπορούμε να βάλουμε μανιτάρια !
Συγχαρητήρια για τη συνταγή, όχι μόνο πεντανόστιμη αλλά επίσης βγαίνει ακριβώς έτσι με ακριβώς αυτά τα υλικά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τη συνταγή, όχι μόνο πεντανόστιμη αλλά επίσης βγαίνει ακριβώς έτσι με ακριβώς αυτά τα υλικά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις κανω πολύ καιρό έτσι και τις λατρεύουμε επίσης αντί για κίμινο τις εχω κάνει με πάπρικα αντι για κιμινο επίσης πολύ ωραίες σήμερα τις έκανα με μοσχάρι Εβρασα πρώτα το μοσχάρι χρησιμοποίησα τον ζωμό αντί για το νερό και έβαλα το μοσχάρι στην μέση του χρόνου μαγειρέματος Έγινε εξαιρετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια.Γευστικότατες πατάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια. Πολυ γευστικο και ευκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ μου δώσατε ωραία ιδέα, θα τις συνοδεύσω με μπριζόλες λαιμού λεμονάτες , σάς ευχαριστώ πολύ. Εριφύλη από Σαλαμίνα Αττικής
ΑπάντησηΔιαγραφή