Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

* 1 πακ.φύλλο κρούστας (450 γρ.)
"πορτοκαλόπιτα"
* 1 ποτήρι σπορέλαιο
* 1/2 ποτήρι ζάχαρη
* 4 αυγά
* 200 γρ.γιαούρτι 2%
* 2 φακ. μπέϊκιν πάουντερ
* ξύσμα πορτοκαλιού
* 2 βανίλιες
* κανέλα
* βούτυρο (για το άλειμμα 
  των  φύλλων)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
* 2 ποτ. ζάχαρη
* 2   #    νερό
* 1   #    χυμό 
   πορτοκαλιού
* φλούδα πορτοκαλιού
* χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το πακέτο των φύλλων...Χωρίζουμε 4 φύλλα και τα υπόλοιπα τα απλώνουμε να στεγνώσουν  στη θερμοκρασία δωματίου, για να μπορέσουμε να τα θρίψουμε. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και απλώνουμε τα φύλλα που κρατήσαμε, αφού τα βουτυρώσουμε ένα-ένα. Πασπαλίζουμε  ενδιάμεσα κανελίτσα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180* για 5-10 λεπτά να ροδίσουν τα φύλλα.

Σε μπωλ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε τα αυγά.....το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το γιαούρτι και το μπέϊκιν πάουντερ.........Θρίβουμε τα φύλλα και 
τα ρίχνουμε στο μπωλ......Ανακατεύουμε να σμίξουν τα κομμάτια των φύλλων με τα υπόλοιπα υλικά.
Βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, πάνω από τα φύλλα. Ψήνουμε για μισή ώρα και όταν ψηθεί ( τρυπάμε με το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό) το βγάζουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός του χυμού λεμονιού)....ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 5-7' Προς το τέλος προσθέτουμε και 
τον χυμό λεμονιού.
Τεμαχίζουμε το κρύο γλυκό και το περιχύνουμε σιγά-σιγά με το καυτό σιρόπι.....
Αφήνουμε να "τραβήξει" καλά πριν το σερβίρουμε....!
Μπορούμε να συνοδεύσουμε  την πορτοκαλόπιτα με μια μπάλα παγωτού !!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια: