Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές:

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "πορτοκαλόπιττα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 πακ.φύλλο κρούστας (500 γρ.)
* 1 ποτήρι σπορέλαιο
* 1/2 ποτήρι ζάχαρη
* 4 αυγά
* 200 γρ.γιαούρτι 2%
* 2 φακ. μπέϊκιν πάουντερ
* ξύσμα πορτοκαλιού
* 2 βανίλιες....λίγη κανέλλα....
* βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
* 2 ποτήρια ζάχαρη
* 2     #      νερό
* 1     #      χυμό πορτοκαλιού
* φλούδα πορτοκαλιού
* χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανοίγουμε το πακέτο των φύλλων, κρατάμε 4 φύλλα και τα υπόλοιπα τα απλώνουμε να στεγνώσουν για να μπορέσουμε να τα θρίψουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε τα φύλλα βουτυρωμένα, πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με κανελίτσα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180* για 5-10 λεπτά να ροδίσουν τα φύλλα.
Σε μπωλ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε τα αυγά.....το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το γιαούρτι και το μπέϊκιν πάουντερ.........Θρίβουμε τα φύλλα και 
τα ρίχνουμε στο μπωλ......Ανακατεύουμε να σμίξουν τα κομμάτια των φύλλων με τα υπόλοιπα υλικά.

Βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, πάνω από τα φύλλα. Ψήνουμε για μισή ώρα και όταν ψηθεί ( τρυπάμε με το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό) το βγάζουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός του χυμού λεμονιού)....ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 5-7' Προς το τέλος προσθέτουμε και 
τον χυμό λεμονιού.
Τεμαχίζουμε το γλυκό και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.....
Αφήνουμε να "τραβήξει" καλά πριν το σερβίρουμε....
Μπορούμε να συνοδεύσουμε  την πορτοκαλόπιτα με μια μπάλα παγωτού.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια:

  1. Το έβαλα στο ψυγείο πριν το δοκιμάσω !
    Δροσερό,υπέροχο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή