ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΦΕΤΟΥΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό χοιρινή σπάλα
* 2 σκ. σκόρδο
* 1/2 φλ. λάδι
* 1/2 φλ. κρασί λευκό
* 1/2 κ. γλ. κύμινο
* 1 κ. γλ. ρίγανη
* 3-4 κόκκοι μπαχάρι
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε φετούλες ή μεγάλες "μπουκιές"
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές, να κάνει ροδοψημένη κρούστα.
Σβήνουμε με το κρασί....Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά...Προσθέτουμε τα σκόρδα χοντροκομμένα και τα μπαχάρια.
Πασπαλίζουμε τη ρίγανη και το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Το βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε το βράσιμο τής σάλτσας, μέχρι να "δέσει".
Περιχύνουμε με την κρασάτη σάλτσα το κρέας και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε το ψητό χοιρινό μας, με πατάτες φούρνου, λαχανικά σωτέ, ρύζι....!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
"χοιρινές φετούλες ψητές στην κατσαρόλα" |
* 1 κιλό χοιρινή σπάλα
* 2 σκ. σκόρδο
* 1/2 φλ. λάδι
* 1/2 φλ. κρασί λευκό
* 1/2 κ. γλ. κύμινο
* 1 κ. γλ. ρίγανη
* 3-4 κόκκοι μπαχάρι
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε φετούλες ή μεγάλες "μπουκιές"
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές, να κάνει ροδοψημένη κρούστα.
Σβήνουμε με το κρασί....Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά...Προσθέτουμε τα σκόρδα χοντροκομμένα και τα μπαχάρια.
Πασπαλίζουμε τη ρίγανη και το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Το βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε το βράσιμο τής σάλτσας, μέχρι να "δέσει".
Περιχύνουμε με την κρασάτη σάλτσα το κρέας και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε το ψητό χοιρινό μας, με πατάτες φούρνου, λαχανικά σωτέ, ρύζι....!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου