ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
Μία διαφορετική -εύκολη- συνταγή για τον παστό μπακαλιάρο.
Αποφεύγουμε το τηγάνισμα και απολαμβάνουμε τον μπακαλιάρο
τρυφερό, με τραγανή κρούστα και πεντανόστιμο !!!
ΥΛΙΚΑ
* κομμάτια μπακαλιάρου
(μερίδες ανάλογα με τα άτομα)
* ελαιόλαδο
* ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζουμε. Βλέπουμε ΕΔΩ τον τρόπο.
Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και το αλείφουμε με λάδι.
Πασπαλίζουμε τη ρίγανη. Αραδιάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα ραντίζουμε με λάδι.
Βάζουμε τη σχάρα τού φούρνου μας, ψηλά, κοντά στο γκριλ.
Ακουμπάμε το ταψάκι μας και ψήνουμε τον μπακαλιάρο, στους 180* για μισή ώρα περίπου.
Θα βγάλει τα υγρά του και θα σιγοψηθεί όμορφα μέσα σε αυτά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του γκριλ στους 190* και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να κάνει
ροδοψημένη, τραγανή κρούστα ο μπακαλιάρος μας.
Τον σερβίρουμε ζεστό με φέτες λεμονιού.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Μία διαφορετική -εύκολη- συνταγή για τον παστό μπακαλιάρο.
Αποφεύγουμε το τηγάνισμα και απολαμβάνουμε τον μπακαλιάρο
τρυφερό, με τραγανή κρούστα και πεντανόστιμο !!!
"μπακαλιάρος παστός στο γκριλ" |
* κομμάτια μπακαλιάρου
(μερίδες ανάλογα με τα άτομα)
* ελαιόλαδο
* ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζουμε. Βλέπουμε ΕΔΩ τον τρόπο.
Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και το αλείφουμε με λάδι.
Πασπαλίζουμε τη ρίγανη. Αραδιάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα ραντίζουμε με λάδι.
Βάζουμε τη σχάρα τού φούρνου μας, ψηλά, κοντά στο γκριλ.
Ακουμπάμε το ταψάκι μας και ψήνουμε τον μπακαλιάρο, στους 180* για μισή ώρα περίπου.
Θα βγάλει τα υγρά του και θα σιγοψηθεί όμορφα μέσα σε αυτά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του γκριλ στους 190* και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να κάνει
ροδοψημένη, τραγανή κρούστα ο μπακαλιάρος μας.
Τον σερβίρουμε ζεστό με φέτες λεμονιού.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου