ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
* 500 γρ. φράουλες
* 250 γρ.ζάχαρη
* 250 ml κονιάκ ή βότκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς, κάνουμε στρώσεις από φράουλες-ζάχαρη. Ρίχνουμε το ποτό και κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε το βάζο σε φωτεινό (όχι στον ήλιο) και δροσερό μέρος,
για δύο ημέρες...
Ενδιάμεσα ανακινούμε, για να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά τις δύο ημέρες, ανοίγουμε το βάζο, αφαιρούμε τις φράουλες (με τρυπητή κουτάλα) και σουρώνουμε το ποτό από διπλό τούλι ή από σουρωτήρι με πυκνή σίτα.
Βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος.....
Το σερβίρουμε με ένα παγάκι ή σε πλατύ ποτήρι με θριμμένο πάγο !!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Εύκολο και υπεροχα αρωματικο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή