ΟΣΠΡΙΑΔΑ
Μαγειρεύουμε....Οσπριάδα, αντί για.... φασολάδα !
Μαγειρεύοντας ποικιλία οσπρίων,αυξάνεται η θρεπτική τους αξία !
(Υπάρχει και συσκευασμένη ποικιλία στην αγορά..)
εύκολες και γρήγορες συνταγές "οσπριάδα" |
* 2 φλ. ποικιλία οσπρίων
(φασόλια, ρεβύθια, φάβα, μπαρμπούνια, μπιζέλια)
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 πράσο
* 3 καρότα
* σέλινο....μαϊντανός
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. πελτέ
* αλάτι...πιπέρι...μπούκοβο...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα όσπρια, από το προηγούμενο βράδυ, σε ζεστό νερό.
Την επομένη....τα σουρώνουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας...
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το χοντρό
τμήμα του σέλινου....Κόβουμε ροδέλλες τα καρότα και το άσπρο κομμάτι του πράσου.
Χοντροκόβουμε τα φύλλα του σέλινου....
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι
και το πράσο, να σωταριστούν. Βάζουμε τα καρότα και τα χοντρά κομμάτια του σέλινου
και συνεχίζουμε το σωτάρισμα....να μαραθούν ελαφρά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε με το
κουτάλι στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε και τα όσπρια και τα γυρίζουμε στην
κατσαρόλα, να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε ζεστό νερό, να τα σκεπάσει αρκετά
και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε
το φαγητό μας. Μετά 30', βάζουμε τον μαϊντανό και τα φύλλα του σέλινου.
Πασπαλίζουμε το μπούκοβο και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσουν τα όσπρια
και να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του.
Εναλλακτικά.....όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, αδειάζουμε τα όσπρια σε πυρίμαχο σκεύος
και τα βάζουμε στον φούρνο,στους 200* για 10-15' να κάνουν κρατσανιστή κρούστα !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : εάν δεν αγοράσουμε έτοιμη ποικιλία οσπρίων, μπορούμε να δημιουργήσουμε
δική μας, αναμιγνύοντας όσπρια που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας....
ΕΔΩ..... η συνταγή με εικόνες.....βήμα-βήμα....!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
το τέλειο φαγητο !!! ειτε σουπα, ειτε στο φουρνο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή