Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ  ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Αφράτα...ζουμερά...πεντανόστιμα... μπιφτέκια
με ροδοψημένες πατατούλες, στον φούρνο !!


ΥΛΙΚΑ

* 500 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 κρεμμύδι
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο"
* 1 αυγό
* 1 ντομάτα ώριμη
* 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
* 2 κ.ούζο
* 1 κ.σ.ελαιόλαδο
* 2 κ.σ.φρυγανιά τριμμένη
* μαϊντανός...αλάτι....πιπέρι
~~~~~~~~~~~~~
* 5-6 πατάτες μέτριες
* 1 σκ.σκόρδο
* 1/2 φλ.λάδι
* 1 λεμόνι χυμός
* 1 κ.γλ.μουστάρδα
* ρίγανη...αλάτι...πιπέρι
* 1 ποτήρι νερό ζεστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπωλ τον κιμά...το κρεμμύδι τριμμένο...την ντομάτα τριμμένη...τον μαϊντανό
ψιλοκομμένο...το ούζο...το αυγό και το λάδι. Ζυμώνουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Έχουμε μουλιάσει τις φέτες του ψωμιού.Αφαιρούμε την κόρα και στίβουμε καλα την ψύχα.
Προσθέτουμε στον κιμά, την ψύχα...την φρυγανιά...και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε απαλά το μείγμα να δέσουν τα υλικά και το αφήνουμε σκεπασμένο
στο ψυγείο, να "σταθεί" όσο ετοιμάζουμε τις πατάτες.....

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες.
Τις βάζουμε σε λεκανίτσα και προσθέτουμε.....το σκόρδο ψιλοκομμένο, την ρίγανη...
τον χυμό λεμονιού...το λάδι...αλάτι... πιπέρι....και ανακατεύουμε καλά.
Γυρίζουμε τις πατάτες, με όλα τα υγρά τους, στο ταψί...
Διαλύουμε την μουστάρδα στο νερό και το ρίχνουμε στη λεκανίτσα,να "ξεπλύνει"
ό,τι έχει μείνει από τα μυρωδάτα υλικά μας....
Το αδειάζουμε στο ταψί, πάνω στις πατάτες....


Σκεπάζουμε τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* για 50' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, και τις ξεσκεπάζουμε.

Έχουμε πλάσει τα μπιφτέκια και τα στρώνουμε πάνω στις πατάτες. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο του φαγητού μας, για 20' να ροδοψηθούν τα μπιφτέκια...και αφού τα γυρίσουμε και από την άλλη μεριά, τα ψήνουμε για 10' ακόμα !
Πριν τα σερβίρουμε, τα αφήνουμε στο ταψί για 10-15'  να τραβήξουν την υγρασία που
έχασαν στο ψήσιμο και να παραμείνουν ζουμερά και αφράτα !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ~Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά, 1/2 φλ.τριμμένο τυρί.
                  (στην περίπτωση αυτή, ελέγχουμε το αλάτι)
                 ~Επίσης μπορούμε να κόψουμε φέτες τομάτας και να καλύψουμε τα μπιφτέκια
                  (με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσουν περισότερη υγρασία στο ψήσιμο)
             


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: