Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Ένας πεντανόστιμος μεζές, που συνοδεύει
ωραιότατα το ούζο...την μπύρα...το κρασάκι μας !

δείτε το βίντεο της συνταγής ΕΔΩ

ΥΛΙΚΑ

(30 κεφτεδάκια περίπου)
εύκολες και γρήγορες συνταγές "σπανακοκεφτέδες"

* 500 γρ.(καθαρό) φρέσκο σπανάκι ή
* 300 γρ.κατεψυγμένο σπανάκι
* 3-4 φρέκα κρεμμυδάκια
* 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
* 1/2 ματσάκι άνιθο
* 2 αυγά
* 1/2 φλ.λάδι
* 250 γρ.τυρί φέτα
* 2 φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* αλάτι....πιπέρι....
~~~~~~~~~~~~~
* λάδι για το τηγάνισμα
* αλεύρι για το αλεύρωμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

~Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι...
(το έχουμε ήδη καθαρισμένο).....
Το πλένουμε καλά, το χοντροκόβουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και το στίβουμε δυνατά.Το αφήνουμε μια ώρα να βγάλει
και να στραγγίξει τα υγρά του....

~Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, το αφήνουμε μία ώρα
σε σουρωτήρι, να "σπάσει" η θερμοκρασία του,και να στραγγίξει τα νερά του.

Σε πλατειά κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε το σπανάκι, να πιει
τα περίσσια υγρά του, που δεν στράγγίξαν.....
Ρίχνουμε το λάδι και τα φρέκα κρεμμυδάκια,ψιλοκομμένα.Σωτάρουμε ελαφρά....
Έχουμε τρίψει στον τρίφτη, το κρεμμύδι και το έχουμε βάλει σε σουρωτηράκι
να βγάλει τα υγρά του...Τό ρίχνουμε στο σπανάκι και ανακατεύουμε.

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο.
Περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα και θρίβουμε μέσα τη φέτα.
Δοκιμάζουμε στο αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε.Ρίχνουμε και το πιπέρι.
Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο σπανάκι.Ανακατεύουμε καλά.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο και να ζυμώνουμε.
Θέλουμε μια ζύμη, όχι σφιχτή και να πλάθεται σε κεφτέδες......
Βάζουμε τη ζύμη (σκεπασμένη) στο ψυγείο, για μία ώρα. (θα πλάθεται πιο εύκολα).

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Βάζουμε σε τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταθεί καλά,χωρίς να κάψει.
Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για 2'-3' από κάθε μεριά.
Τα γυρίζουμε συχνά (με δυο πηρούνια) μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα !

ΕΔΩ.....η συνταγή με εικόνες.....βήμα-βήμα....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια:

  1. φερτε,φερτε.στο τελος του καλοκαιριου δε θα χωραμε απο τις πορτες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή