Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ


ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "φλογέρες με κιμά και μπέικον"
ΥΛΙΚΑ

* 250 γρ. κιμάς
* 3 λωρ.μπέϊκον
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 1 σκ.σκόρδο
* 200 γρ.τυρί μαλακό (gouda, edam..)
* 3 κ.σ. λάδι
* κύμινο...αλάτι...πιπέρι
* 5 φύλλα κρούστας (15 φλογέρες)
* λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε (χωρίς λάδι) το μπέϊκον χοντροκομμένο να σωταριστεί
και να μαραθεί ελαφρά. Το βγάζουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα,
να μελώσουν...Προσθέτουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε, ανακατεύοντας να μη σβολιάσει.
Ρίχνουμε το κύμινο, το αλάτι (με προσοχή,το μπέϊκον είναι αλμυρό), το πιπέρι και 1/2 φλ.νερό.

Σιγοβράζουμε τον κιμά, μέχρι να πιει τα υγρά του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέϊκον. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια.

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε (στο φάρδος) σε τρία κομμάτια.
Τα στοιβάζουμε, να μη ξεραίνονται όσο τα γεμίζουμε....
Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι φύλλου και βάζουμε στην στενή πλευρά, απλωτά,
μια κουταλιά γέμισης και τυρί.
Διπλώνουμε τα πλαϊνά του φύλλου κατά μήκος και ρολλάρουμε....(φλογέρα)
Βρέχουμε στο τέλος το φύλλο να κολλήσει και ακουμπάμε τις φλογέρες σε δισκάκι,
με το τελείωμα από κάτω για να μη μας ανοίξουν. Τις κρατάμε σκεπασμένες με πετσέτα
να μη ξεραθεί το φύλλο, όσο θα τις τηγανίζουμε.

Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι να ζεσταθεί, μή κάψει...
Ρίχνουμε τις φλογέρες λίγες-λίγες, να έχουμε το χρόνο να τις γυρίζουμε, πριν "αρπάξουν".
Με δυο πηρούνια (ο πιο εύκολος τρόπος), τις γυρίζουμε συχνά και μόλις χρυσίσουν,
τραβάμε το τηγάνι, και τις βγάζουμε σε πιατελίτσα όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζουμε όλες τις φλογέρες , με τον ίδιο τρόπο !
Τις σερβίρουμε ζεστές !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου