Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ


ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ


ΥΛΙΚΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "γαλατόπιτα με σιρόπι"
* 1 lit γάλα
* 1 φλ.σιμιγδάλι ψιλό
* 4 αυγά
* 1 βανίλια
* 1 ξυλάκι κανέλλα
* 3/4 φλ. ζάχαρη
* ξύσμα πορτοκαλιού
* 1 κ.σ. βούτυρο (για το άλειμμα του ταψιού)

ΣΙΡΟΠΙ
* 1,5 φλ.ζάχαρη
* 1 φλ.νερό
* 1/2 φλ.χυμό πορτοκαλιού
* ραβδάκια πορτοκαλιού
* 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κανέλλα, και το ξύσμα πορτοκαλιού, σε μέτρια φωτιά.
Περιμένουμε να ζεσταθεί καλά, να κάψει χωρίς να βράσει.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη, λίγη-λίγη, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας, συνεχώς, να μη σβολιάσει, και να γίνει μια ωραία στρωτή κρέμα....αφαιρούμε την κανέλα.
Σπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο, τα χτυπάμε ελαφρά κια τα ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα με τον αυγοδάρτη, για να μή "κόψουν".
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι (25x30 εκ.) και ρίχνουμε την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
Ελέγχουμε το ψήσιμο, με  οδοντογλυφίδα ή μαχαιράκι......
(βυθίζουμε στην πίτα...άν βγει στεγνό είναι έτοιμη, ψημένη.)

ΣΙΡΟΠΙ....
Από το πορτοκάλι που στίψαμε, κρατάμε την φλούδα.Την καθαρίζουμε εσωτερικά από την  ψύχα και όσο περισσότερο λευκό μπορούμε. Κόβουμε σε λεπτά ραβδάκια, ομοιόμορφα...
Τα βάζουμε να βράσουν σε λίγο νερό για 2'...Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε.
Σε κατσαρολάκι  βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού...
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Όταν πάρει βράση το σιρόπι μας,το ξαφρίζουμε.
Ρίχνουμε τα ραβδάκια πορτοκαλιού και τα βράζουμε όλα μαζί για 5'.
Προς το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε τα ραβδάκια, με τα οποία θα στολίσουμε τα κομμάτια της πίτας μας.

Βγάζουμε τη γαλατόπιτα από τον φούρνο....Περιμένουμε να κρυώσει λίγο (χλιαρή) και την χαράσουμε σε κομμάτια
Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό....Περίμένουμε δύο-τρεις ώρες να "τραβήξει" και σερβίρουμε..
Διακοσμούμε κάθε κομμάτι με τα ραβδάκια πορτοκαλιού και κανέλλα !!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τα ραβδάκια που θα περισσέψουν, τα βάζουμε σε πιατάκι,
και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα. Θυμίζουν...πορτοκάλι...γλυκό κουταλιού !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου