ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "συκώτι τηγανιτό" |
* 600 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
* 1 ποτ.κρ. ξύδι
* αλάτι.....πιπέρι....
* ρίγανη.....κίμινο....
* αλεύρι
* λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας, να καθαρίσει καλά το συκώτι και να το κόψει σε φέτες.
Το βάζουμε σε λεκάνη και ρίχνουμε νερό να το σκεπάσει και προσθέτουμε το ξύδι.
Μετά από 10' γυρίζουμε το συκώτι σε σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και αφήνουμε να στραγγίξει.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το κίμινο και αλατοπιπερώνουμε.....
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά...να μη κάψει πολύ.
Αλευρώνουμε τις φέτες, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και τις βάζουμε στο λάδι....
Τηγανίζουμε 2-3' και από τις δυο μεριές....
Το "μυστικό" στο τηγάνισμα, για να έχουμε αφράτο συκώτι με τραγανή κρούστα,
είναι, να το γυρίσουμε αρκετές φορές,όσο τηγανίζεται....!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Μ' αρέσει πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμμμ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τηγανιζα συκωτι επειδή ξερενοταν και γινοταν σαν πετσί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκολούθησα τη συνταγη ιδιως εκει που λέει για το συχνο γυρισμα στο τηγανι και εγινε πολυ μαλακο.
Εξαιρετική λιχουδιά! Το κίμινο κάνει όλη τη διαφορά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπαπαπαπαπαπαπαπα............
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε τι βοηθάει το ξύδι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε τι βοηθάει το ξύδι;
ΑπάντησηΔιαγραφήNostimo!
ΑπάντησηΔιαγραφή