Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΥΛΙΚΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπουρεκάκια με κιμά"
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

* 300 γρ.κιμάς
* 1 μικρό κρεμμύδι
* 1 κ.γλ.πελτέ
* 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
* 1/2 φλ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα)
* 1 κ.σ. μαϊντανός
* αλάτι...πιπέρι...κανέλα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Δες συνταγή  "ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ"


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά. Βάζουμε τον κιμά να τσιγαριστεί για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύοντας να λιώσει. Αλατοπιπερώνουμε......Βάζουμε και την κανέλα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να πιει τελείως τα υγρά του.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.
Έχουμε χωρίσει τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε πιτάκια..(δες συνταγή ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ) }
Βάζουμε πάνω σε κάθε πιτάκι, λίγη γέμιση κιμά, το διπλώνουμε κλείνοντας καλά τη γέμιση και πατάμε τις άκρες με ένα πηρούνι......
Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας, λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια.
Χτυπάμε σε ένα μπωλάκι τον κρόκο του αυγού με τη μία κουταλιά της σούπας γάλα....και τα
αλείφουμε.
Ψήνουμε στου 170-180* για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν !


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ.
Ανοίγουμε το πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ.περίπου) και το κόβουμε, κατά μήκος, σε τρία μέρη.
Βάζουμε το ένα πακέτο φύλλων πάνω στο άλλο.....
Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το λαδώνουμε με το πινελάκι και ακουμπάμε στην άκρη μια κουταλιά γέμιση.
Σκεπάζουμε τη γέμιση με την μικρή πλευρά του φύλλου....διπλώνουμε δεξιά και αριστερά το φύλλο κατά μήκος.....
Αλείφουμε πάλι με λαδάκι και τυλίγουμε, ρολλάροντας.....
Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια, με το τελείωμα του φύλλου από κάτω, στη λαμαρίνα του φούρνου μας, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.....
Χτυπάμε σε μπωλάκι, το αυγό με το γάλα και αλείφουμε τα μπουρεκάκια μας...
Ψήνουμε στους 180* για μισή ώρα περίπου, μέχρι να χρυσίσουν !
Θα χρειαστεί να γεμίσουμε τη λαμαρίνα, δύο φορές ( γίνονται 30 τεμάχια)
Όσο περιμένουμε να ψηθούν τα πρώτα, κρατάμε σκεπασμένα με πετσέτα τα υπόλοιπα να μή ξεραθούν!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο:

  1. Εγώ προτίμησα το έτοιμο φύλλο. Έγιναν τέλεια !!
    Τέλεια ευκολη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή