Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κρεατοπιτάκια"

* 200-250 γρ. κρέας χ.κ (μοσχάρι.    χοιρινό..κοτόπουλο..αρνάκι...)
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 2 τομάτες ώριμες
* αλάτι....πιπέρι...κύμινο....
* λίγη ζάχαρη
* κεφαλογραβιέρα τριμμένη
~ Για το άλειμμα :
* 1 αυγό...3-4 κ.σ.γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ.....
πατήστε εδώ:  "ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ"

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας και το βράζουμε με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσει....
Τό βγάζουμε σε ξύλο κοπής και το ψιλοκόβουμε....κρατάμε το κρεατόζουμο...
Σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
και το κρέας....Τα σωτάρουμε μαζί.
Ρίχνουμε την τομάτα τριμμένη....το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από τον ζωμό, που κρατήσαμε και μια τσιμπιά ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του και να μαλακώσει το κρέας.
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει......

Έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη....
Κόβουμε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε σε μακρόστενα πιτάκια
και βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά γέμισης και τυρί....
Βρέχουμε με λίγο νερό γύρω-γύρω το πιτάκι, το διπλώνουμε και το κλείνουμε...
Πατάμε τις άκριες καλά να κολλήσουν σε "μισοφέγγαρο"
Με το ειδικό εργαλείο κόβουμε, οδοντωτά, τη ζύμη..... ή την πατάμε με ένα πηρουνάκι.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Σπάμε σε μπωλάκι το αυγό και το χτυπάμε με το γάλα.
Αλείφουμε με πινέλο τα πιτάκια μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 170* για μισή ώρα περίπου, μέχρι να χρυσίσουν.....!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : * Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέατα που μας έχουν περισσέψει
                       μόνα τους, ή mix.
                       * Το αυγό με το γάλα που ίσως μας έχει μείνει από το άλειμμα....δεν το  πετάμε..                                προσθέτουμε τυράκι και φτιάχνουμε μια μικρή ομελέτα!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου