Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ !


ΥΛΙΚΑ

εύκολες συνταγές "φασόλια χάνδρες με λουκανικα στο φούρνο"
* 1,5 φλ. φασόλια
* 250 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 πιπεριά φλωρίνης
* 1 πιπεριά πράσινη
* 1/2 ματσάκι μαϊντανό
* 6-7 τοματίνια
* 2/3 φλ.τομάτα συμπ/νη
* αλάτι...πιπέρι...ρίγανη...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εάν πάρουμε φρέσκα φασόλια (μπαρμπούνια) τα ξεσποριάζουμε
και κρατάμε τις χάνδρες.
Εάν χρησιμοποιήσουμε ξερά φασόλια, χάντρες, τα μουλιάζουμε
για 2-3 ώρες και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα, με νερό να τα σκεπάζει
αρκετά. Ρίχνουμε αλάτι και μια τσιμπιά ρίγανη. Τα βράζουμε, σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά, για μια ώρα περίπου, να μαλακώσουν, χωρίς να χυλώσουν.
Τα στραγγίζουμε.......
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τα λουκάνικα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
Τα σωτάρουμε να κάνουν κρούστα, και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στο

ταψάκι, ή στο πυρέξ που θα ψήσουμε το φαγητό.
Στο ίδιο λάδι, βάζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο να μελώσει.
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λουρίδες τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
και σωτάρουμε 2-3' να μαραθούν ελαφρά. Ρίχνουμε την τομάτα, τον μισό μαϊντανό
ψιλοκομμένο και 2 φλ. νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, να δέσει η σάλτσα (για 15-20' περίπου)
Βάζουμε τα φασόλια στη σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά. Ανακινούμε την κατσαρόλα,
τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε, στη φωτιά, όσο σιγοβράσουν τα υλικά.
Ρίχνουμε τα φασόλια στο ταψάκι, "φυτεύουμε" σκόρπια τα τοματίνια...
πασπαλίζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε
στους 180* να τραβήξει το φαγητό μας, τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου