Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΡΕΓΚΑ..... ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ !


ΜΑΡΕΓΚΑ..... ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ !

Να δούμε πώς θα φτιάξουμε τη μαρέγκα που θα χρησιμοποιήσουμε στους μπεζέδες....σε τούρτες...στην πάβλοβα....!!!


εύκολες και γρήγορες συνταγές "μαρέγκα"
ΥΛΙΚΑ

* 3 ασπράδια αυγών
* 100 γρ.ζάχαρη
* 80 γρ.ζάχαρη άχνη
* 1 βανίλια
* 1 κ.γλ.χυμό λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε προσεκτικά τους κρόκους από τα ασπράδια. Για να δέσει σωστά η μαρέγκα, πρέπει να μην υπάρχει ίχνος κρόκου στο ασπράδι. Σε μπώλ καθαρό και τελείως στεγνό, κατά προτίμηση ανοξείδωτο και όχι πολύ μεγάλο, ρίχνουμε τα σπράδια. Τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, στη δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψει η μαρέγκα, και προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα. Η μαρέγκα μας έχει "δέσει" πια και στέκει. Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας γλυκά το μείγμα με το κουτάλι.

Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη.....
Αφού της δώσουμε το σχήμα που χρειάζεται η συνταγή μας, ψήνουμε στους 80* για 1,5-2 ώρες....Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε ακόμη 1 ώρα να στεγνώσει.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου