ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Φτιάχνουμε πολύ εύκολα πεντανόστιμα
κουλουράκια βουτύρου...
ΥΛΙΚΑ
(για περίπου 20 τεμάχια)
* 100 γρ. βούτυρο
* 40 γρ.ζάχαρη μαύρη
* 130 γρ. αλεύρι
* 1 βανίλια
* 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180*
Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας, ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου...
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Βάζουμε σε μπωλ το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Τα χτυπάμε με το μίξερ στην δυνατή ταχύτητα για 6-8' να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια...Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του
μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι. Δυναμώνουμε ξανά την ταχύτητα και
συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5'.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής, στην άκρη του οποίου
έχουμε τοποθετήσει τη μύτη με τα μεγάλα δοντάκια.
Σχηματίζουμε πάνω στη λαδόκολλα ροζέτες -περίπου 3 εκ.- με απόσταση
μεταξύ τους 5 εκ. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας για 20'-25' περίπου,
(ανάλογα τον φούρνο) ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα βγάζουμε στη σχάρα του φούρνου μας, να κρυώσουν, χωρίς να
κρατήσουν υγρασία.....!
Τρώγονται σκέτα, ή συνοδεύουν ωραιότατα,τον καφέ, το γάλα, ή το τσάϊ μας !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Φτιάχνουμε πολύ εύκολα πεντανόστιμα
κουλουράκια βουτύρου...
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κουλουράκια βουτύρου" |
(για περίπου 20 τεμάχια)
* 100 γρ. βούτυρο
* 40 γρ.ζάχαρη μαύρη
* 130 γρ. αλεύρι
* 1 βανίλια
* 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180*
Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας, ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου...
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Βάζουμε σε μπωλ το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Τα χτυπάμε με το μίξερ στην δυνατή ταχύτητα για 6-8' να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια...Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του
μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι. Δυναμώνουμε ξανά την ταχύτητα και
συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5'.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής, στην άκρη του οποίου
έχουμε τοποθετήσει τη μύτη με τα μεγάλα δοντάκια.
Σχηματίζουμε πάνω στη λαδόκολλα ροζέτες -περίπου 3 εκ.- με απόσταση
μεταξύ τους 5 εκ. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας για 20'-25' περίπου,
(ανάλογα τον φούρνο) ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα βγάζουμε στη σχάρα του φούρνου μας, να κρυώσουν, χωρίς να
κρατήσουν υγρασία.....!
Τρώγονται σκέτα, ή συνοδεύουν ωραιότατα,τον καφέ, το γάλα, ή το τσάϊ μας !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου