Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "ντοματοκεφτέδες"


ΥΛΙΚΑ

* 5-6 ντομάτες τριμμένες
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
* 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* δυόσμο....ρίγανη
* αλάτι ..... πιπέρι
* 5-6 κουταλιές περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο  του 
(όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός που να    στέκει στο κουτάλι)
* ελαιόλαδο για τηγάνισμα  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τον δυόσμο.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον δυόσμο.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι......προσθέτοντας τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας "γλυκά" το μείγμα,  να γίνει ένας μέτριος
χυλός...που να στέκει στο κουτάλι.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο.
Ζεσταίνουμε δυνατά, σε τηγάνι, το ελαιόλαδο (χωρίς να "καπνίσει") και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα....
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά..... Τους γυρίζουμε στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν !
Ακουμπάμε τους ντοματοκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει τα περίσσιο λάδι και
τους σερβίρουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αν έχουμε στις γλάστρες μας, φρέσκο δυόσμο και φρέσκια ρίγανη....
τα προτιμάμε....


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

1 σχόλιο:

  1. Βάζουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, διαφορετικά απλώνουν...σαν τηγανίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή