Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ
"καλαμαράκια κρασάτα με κριθαράκι"

* 1 κιλό καλαμαράκια καθ/σμένα
* 2/3 φλ.κριθαράκι
* 1 κρεμμύδι
* 1/2 φλ.λάδι
* 3-4 τομάτες ώριμες
* 1 κ.σ.πελτέ
* 1/2 φλ. κρασί
* 1 ξυλ. κανέλα
* 1/2 κ.γλ.ζάχαρη
* 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλ/νος
* αλάτι...πιπέρι...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Εάν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε κομμάτια μεγάλης μπουκιάς.

Σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα καλαμαράκια, να βγάλουν
και να πιουν τα υγρά τους, χωρίς να στεγνώσουν....
Ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί, βάζουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Τα σωτάρουμε όλα μαζί, ανακατεύοντας για 2-3'.......Σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού, βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε
με το κουτάλι, στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις τομάτες τριμμένες.
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το ξυλάκι κανέλας και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6-8'....Προσθέτουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε συχνά να μή κολλήσει το ζυμαρικό μας.
Βάζουμε και τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 5-6' ακόμα.
Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, όσο "κρατάει" λίγο το κριθαράκι.

Περιμένουμε το φαγητό μας 15-20' να δέσουν τα υλικά και οι γεύσεις.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε, με δροσερό κρασάκι,
το ίδιο που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου