ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "γαρίδες γιουβέτσι"

* 1/2 κιλό γαρίδες
* 1 σφηνάκι ούζο
*4 τομάτες ώριμες
* ελαιόλαδο
* αλάτι...πιπέρι...
* 1 φλ.χυλοπιττάκι
* 1.5-2 φλ.νερό
* 1/2 φλ.φέτα τριμμ. (προαιρετικά0
* 1/2 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "γαρίδες γιουβέτσι"
Σε πλατειά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.....απλώνουμε  τις γαρίδες και τις αφήνουμε
 να κοκκινίσουν και από τις δυο μεριές.
Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε 2-3' να εξατμιστεί.....Προσθέτουμε τις φρέσκες τομάτες, την πιπεριά....
το πιπέρι και το αλάτι.(προσεκτικά το αλάτι λόγω της φέτας)
Αφήνουμε να βράσουν 3-4'...(μη πιεί όλα τα υγρά της τομάτας) και βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο.
Προσθέτουμε το νεράκι χλιαρό και μόλις πάρει βράση,
ρίχνουμε το χυλοπιττάκι και ανακατεύουμε συχνά, να μή "πιάσει'.....
Περιμένουμε να "σπάσει" το χυλοπιττάκι....ξαναβάζουμε τις γαρίδες στο φαγητό.... και σβήνουμε τη φωτιά.....
Σκορπίζουμε τη φέτα...σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας 30' να "δέσει".
Το σερβίρουμε ζεστό...... συνοδεύουμε με δροσερό λευκό κρασί !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο:

  1. και μονο οι φωτογραφιες δειχνουν την νοστιμια της συνταγης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή