Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΜΑΦΙΝΣ ΑΛΜΥΡΑ


ΜΑΦΙΝΣ ΑΛΜΥΡΑ 

Αφράτα....πεντανόστιμα μάφινς (κεκάκια)
με τυρί και μπέϊκον, σε πλούσια....πικάντικη... γεύση !!!


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μαφινς αλμυρά"

* 4 λωρίδες μπέϊκον
* 1 μικρό κρεμμύδι
* 200 γρ.γραβιέρα γλυκειά
* 100 γρ. βούτυρο (1/2 φλ.σε υγρή μορφή)
* 100 γρ.αλεύρι
* 1/2 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
* 1/2 κ.γλ.ρίγανη
* 1/3 φλ.κρέμα γάλακτος
* 3 αυγά
* 2 κ.λάδι
* φρεσκοτρμμένο πιπέρι
* 12 χάρτινες-θήκες για τις 12 θέσεις του ειδικού ταψιού για μάφινς


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα υλικά.
Τρίβουμε το κρεμμύδι.....ψιλοκόβουμε το μπέϊκον.....τρίβουμε τη μισή γραβιέρα στον τρίφτη μας
.....κόβουμε την υπόλοιπη γραβιέρα σε μικρά κυβάκια.....αναμιγνύουμε το μπέϊκιν στο αλεύρι.....
Σε τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι
....ανακατεύουμε μέχρι να μελώσει.
Προσθέτουμε το μπέϊκον και το σωτάρουμε ελαφρά.....
Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά να κρυώσουν τα υλικά.

Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε σε μεγάλο μπωλ.
Το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει....ρίχνουμε και τα αυγά, ένα-ένα.....
Αφήνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα.....
Προσθέτουμε το μπέϊκον με το κρεμμύδι.....τα τυριά.....τη ρίγανη και το πιπέρι.....
Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος......"Δένουμε" το μείγμα με το αλεύρι.....
να γίνει ένας παχύς χυλός, ίδιος με τον χυλό των κέϊκ.....

Βάζουμε τα χαρτάκια στις θήκες του ταψιού.....Με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180* για 30' περίπου
ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κεκάκια μας !!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ~Αντί κρέμα γάλακτος, μπορούμε να βάλουμε 1/2 φλ. γάλα
                 ή 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι....(ίσως χρειαστεί ακόμα λίγο αλεύρι)
                 ~Αλάτι δεν προσθέτουμε, διότι το μπέϊκον είναι αρκετά αλμυρό.

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα....!
                 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου