ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ... χωρίς φύλλο


ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ... χωρίς φύλλο


εύκολες και γρήγορες συνταγές "γαλατόπιτα χωρίς φύλλο"
ΥΛΙΚΑ

* 1 lit γάλα
* 1 φλ.ζάχαρη
* 1 και 1/4 φλ.σιμιγδάλι ψιλό
* ξύσμα πορτοκαλιού
* 1 βανίλια
* 1 ξυλάκι κανέλλας
* 4 αυγά
* 1 κ.γλ.μαργαρίνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα με το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλλα...σε μέτρια φωτιά.
Περιμένουμε να ζεσταθεί καλά (να κάψει) χωρις να βράσει....
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει...
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας, μή σβολιάσει....και να γίνει μια ωραία, στρωτή κρέμα.
Αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλλας...
Σπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο, τα χτυπάμε ελαφρά κια τα ρίχνουμε στην κρέμα,
ανακατεύοντας πολύ γρήγορα με τον αυγοδάρτη, για να μή "κόψουν".
Βουτυρώνουμε με την μαργαρίνη ένα ταψάκι (25-30 εκ.) και ρίχνουμε την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και την βγάζουμε από το ταψάκι.
Την σερβίρουμε και ζεστή.....αλλά τρώγεται ιδιαίτερα ευχάριστα αν την βάλουμε στο ψυγείο !!!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

3 σχόλια:

  1. εύκολο και μυρωδιαστό γλυκάκι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εύκολη, και γεμάτη γεύση........ στο τελος την πασπαλισα με ζάχαρη αχνη....... ευχαριστώ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ εύκολη και γευστική. Πρόσθεσα ξύσμα από μισό πορτοκάλι και μισό λεμόνι και έγινε ακόμη πιο μυρωδάτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή