ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΡΙΓΑΝΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
*1/2 κιλό μπακαλιάρος παστός σε μερίδες
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπακαλιάρος ριγανατος με πατάτες" |
* αλεύρι
~~~~~~~~~~~~~~
* 4 πατάτες μέτριες
* 2 σκ.σκόρδο
* 1 λεμόνι χυμός
* 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
* 3 κλ.ρίγανη φρέσκια
* 3 κόκκοι μπαχάρι
* 2/3 φλ.λάδι
* αλάτι...πιπέρι....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο (Δες "ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ")
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους.
Βάζουμε το λάδι σε πλατειά κατσαρόλα, να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις πατάτες.
Τις σωτάρουμε, να κάνουν κρούστα και προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο.
Σωτάρουμε και το σκόρδο, μέχρι να αναδείξει το άρωμά του.
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τα μπαχάρια και πασπαλίζουμε τη ρίγανη.
Ρίχνουμε ζεστό νερό, να σκεπάσει τις πατάτες και τις σιγοβράζουμε, να μελώσουν.
Όσο βράζουμε τις πατάτες, ετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του....και τα αραδιάζουμε σε τηγάνι όπου έχουμε
ζεστάνει καλά, το λάδι.
Τηγανίζουμε, μέχρι να κάνουν, ωραία, ροδοκόκκινη κρούστα....
Έχουμε, ήδη, αποσύρει την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, ανάμεσα στις πατάτες και περιχύνουμε με το λεμόνι.
Σκορπίζουμε τη φρέσκια ρίγανη, χοντροκομμένη, ανακινούμε την κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε.
Περιμένουμε το φαγητό μας, 15-20' να δέσουν γεύσεις και αρώματα και σερβίρουμε !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Συνταγή για μπακαλιάρο με ιδιαίτερη γεύση!!
ΑπάντησηΔιαγραφή