Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


"ρύζι με συκώτι και αμύγδαλα"
ΥΛΙΚΑ

* 2 φλυτζ. ρύζι για πιλάφι
* 4,5 φλυτζ. νερό
* 200 γρ.συκώτι μοσχαρίσιο
* 2 κ.σ.σταφίδες
* 2 κ.σ. αμύγδαλα άσπρα
* 1 κ.σ.κουκουνάρι
* 1/2 φλ. άνιθος ψιλοκομμένος
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο..... 
* 1 κ.σ.βούτυρο
* αλάτι.... πιπέρι....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε άφθονο βραστό νερό ζεματάμε το συκώτι για 2'....Το βγάζουμε σε σουρωτήρι να 
στραγγίξει και να κρυώσει. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.....

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το λάδι με το βούτυρο.....Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, να γίνει διάφανο και να "τραβήξει" το λάδι.
Προσθέτουμε το συκώτι και το αφήνουμε 2' να σωταριστεί με το ρύζι....Βάζουμε και τα αμύγδαλα... το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Τα γυρίζουμε "γλυκά" στην κατσαρόλα.....
Ρίχνουμε το νερό ζεστό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 15-20' περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα 
και κλείνουμε με το καπάκι της.
Μετά 10' την ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τον άνιθο, ανακατεύουμε μαλακά και......σερβίρουμε !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: