ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "σνίτσελ κοτόπουλου" |
* 4 σνίτσελ από στήθος κοτόπουλου
* 2 αυγά
* 1 φλ. αλεύρι
* 2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
* αλάτι...πιπέρι....ρίγανη.....
* λίγο ελααιόλαδο
* λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα σνίτσελ σε ένα μπωλ....ρίχνουμε το αλατοπίπερο.... τη ρίγανη.... το ελαιόλαδο....και τα "τρίβουμε".....
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 1/2 ώρα, στο ψυγείο, να δέσουν τα υλικά......
Σε τρία βαθειά πιάτα ετοιμάζουμε τα τρία "βήματα" πριν το τηγάνισμα....
Στο ένα βάζουμε το αλεύρι......στο άλλο χτυπάμε τα αυγά (με λίγο νεράκι)... και στο τρίτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.....Περνάμε κάθε σνίτσελ από το αλεύρι...στη συνέχεια το βουτάμε στα αυγά και τέλος στην φρυγανιά......να καλυφθούν καλά...
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι......τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ψηθούν καλά μέσα και να κάνουν ροδοψημένη κρούστα απ΄έξω....!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : για επιτυχημένο τηγάνισμα.....γυρίζουμε τα σνίτσελ 3-4 φορές όσο τηγανίζονται.!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Εγώ στη φρυγανιά ανακάτεψα και τριμμένο τυρί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω πως έδωσαν ιδιαίτερη γεύση.