Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΨΩΜΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ


ΨΩΜΙ με ΕΛΙΕΣ

Εύκολο...τραγανό...μυρωδάτο...ελαιόψωμο !


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "ψωμί με ελιές"

* 2 φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1 κ.γλ.μπέϊκιν πάουντερ
* 1/4 φλ.ελαιόλαδο
* 3/4 φλ.νερό χλιαρό
* 1/3 φλ.ελιές (χωρίς κουκούτσι !)
* λίγο αλάτι...λίγη ρίγανη....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν-πάουντερ, σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό, ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη.
Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια μας, την κάνουμε μια "μπάλα", την σκεπάζουμε,
και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο να διπλασιάσει τον όγκο της.
Αφού φουσκώσει, την ακουμπάμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ξαναζυμώνουμε....
Την απλώνουμε με τα δάχτυλα και βάζουμε επάνω τις ελιές κομμένες φετούλες και τη ρίγανη.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τη ζύμη, ώστε να καλύψουμε τις ελιές....
Ζυμώνουμε, ρίχνοντας και το ελαιόλαδο, μέχρι να το πάρει όλο και να το απορροφήσει.
Πλάθουμε  δύο φρατζολίτσες και τις βάζουμε σε καλά λαδωμένες μακρόστενες φόρμες (25-30εκ)
(εξυπηρετούν και οι αλουμινένιες φορμούλες των 25εκ.που βρίσκουμε στα SM)
Σκεπάζουμε πάλι, αφήνουμε να φουσκώσουν...χαράσουμε την επιφάνεια,
και ψήνουμε στους 180-200* για μία ώρα περίπου.
Θέλουμε να ροδίσει το ψωμί μας και να ελαφρύνει στο χέρι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: