Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
εύκολες συνταγές "μπακαλιάρος παστός γιαχνί με πατάτες"

* 1 κιλό μπακαλιάρος
* 4-5 πατάτες μέτριες
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 κ.σ. πελτέ
* 3/4 φλ. λάδι
* 2 κ.σ. ξύδι
* 1 φύλλο δάφνης
* αλάτι (δοκιμάζουμε τη σάλτσα)
* πιπέρι
~ λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο,τον κόβουμε μερίδες και τον ξαλμυρίζουμε....
 (Δες ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ)
Στραγγίζουμε τα κομμάτια και τα αλευρώνουμε.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά, αραδιάζουμε τον μπακαλιάρο
και τον τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σε κατσαρόλα πλατειά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι και
το σκόρδο χοντροκομμένα. Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, να μελώσουν.
Προσθέτουμε τις πατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους...

Τις γυρίζουμε στο λάδι να κάνουν ελαφριά κρούστα.
Βάζουμε τον πελτέ στο κέντρο της κατσαρόλας και τον διαλύουμε...Ανακατεύουμε..
Ραντίζουμε το ξύδι. Ρίχνουμε νερό ζεστό να σκεπάσει τις πατάτες. Βάζουμε το
φύλλο δάφνης και το πιπέρι. Τις σιγοβράζουμε για 20-25' να μαλακώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά, χωρίς να τραβήξουμε την κατσαρόλα.
Αραδιάζουμε τα κομμάτια, τού -ήδη- τηγανισμένου μπακαλιάρου και ανακινούμε την κατσαρόλα, να τα καλύψει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και αλατίζουμε αν και όσο χρειάζεται....Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να "ηρεμήσει" και να δέσουν οι γεύσεις, πριν το σερβίρουμε !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: