Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ


ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "γιουβαρλάκια"

* 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
   (ή και ανάμεικτος)
* 1/2 φλυτζάνι ρύζι
* 1 κρεμμύδι τριμμένο
* 1 καρότο τριμμένο
* 2-3 κ.σ.μαϊντανός
* 1 κ.σ.άνιθος
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* αλάτι... πιπέρι ....
* 2 πατάτες
Για το αυγολέμονο :
* 2 αυγά
* 2 λεμόνια χυμός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σέ ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά....το ρύζι....το καρότο....το κρεμμύδι....λίγο λάδι.....τον μαϊντανό (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα)...τον άνιθο....αλάτι... πιπέρι....
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά......Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια (σαν κεφτεδάκια )

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5-6 φλυτζάνια νερό, ελαιόλαδο και λίγο αλάτι...Μόλις ζεματίσει το νερό, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες μεγάλους κύβους. Σιγοβράζουμε σε μέτρια  φωτιά για μισή ώρα περίπου (μέχρι να "σπάσει" το ρύζι).
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο : Χτυπάμε σε μπωλ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το λεμόνι και ζωμό από το φαγητό,για να ταιριάξουμε την θερμοκρασία του αυγλέμονου με αυτήν του φαγητού, για να μη "κόψει"....

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κρατώντας την με τα δυο μας χέρια ανακινούμε το φαγητό μας  να "δέσουν" τα γιουβαρλάκια με την όξινη γεύση του αυγολέμονου.
Τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλίζοντας στο πιάτο, ψιλοκομμένο μαϊντανό!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : αν βάλουμε περισσότερο ρύζι, "σπάνε" τα γιουβαρλάκια στο βράσιμο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

3 σχόλια:

  1. Τα έχω φτιάξει με τη συνταγή σου αρκετές φορές. Γίνονται πεντανόστιμα! Συστήνω τη συνταγή σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τη Βούλα! Πολύ ωραία συνταγη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια φορα τα εφτιαξα με την συνταγη σου και απο τοτε παντα τα μαγηρευω με τη δικη σου συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή