Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΠΑΤΑΤΑ....ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΠΑΤΑΤΑ....ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "πατάτα γλυκό κουταλιού"

* 500 γρ. πατάτα (καθαρισμένη)
* 500 γρ.ζάχαρη
* 1 λίτρο νερό
* 1 βανίλια
* 1 ξυλ.κανέλλα
* 2-3 φυλλ. αρμπαρόριζα
* 1 λεμόνι μεγάλο (χυμός)
* 1 λεμόνι μικρό (χυμός)
* 1/2 φλ.αμύγδαλα λευκά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ψιλοκόβουμε, όπως κόβουμε τα κυδώνια, (όταν τα
φτιάχνουμε γλυκό κουταλιού) και τις διατηρούμε σε νερό, με το χυμό του μεγάλου
λεμονιού, (για να τις βοηθήσουμε να "κρατήσουν" κατά το βράσιμο)
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν, για να είναι τραγανά.
Ξεπλένουμε τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε
ελαφρά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν κοχλάσει το σιρόπι, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15' και προσθέτουμε τις
πατάτες. Σιγοβράζουμε το γλυκό μας για 15'  και ρίχνουμε τα αρωματικά μας...
Βανίλια...αρμπαρόριζα...κανέλλα...

Συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι...(Το σιρόπι μας έχει δέσει
όταν δεν είναι ρευστό σαν νερό αλλά δεν έχει και την μορφή μελιού)....
Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλλα και την αρμπαρόριζα και προσθέτουμε
τον χυμό του μικρού λεμονιού και τα αμύγδαλα.
Ανακινούμε την κατσαρόλα να δέσουν τα υλικά που προσθέσαμε, στο τέλος.

Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : * Προσέχουμε να μη παραβράσουμε το γλυκό, για να μη λιώσουν οι πατάτες και να μείνουν τραγανές, γλυκές και γευστικές.                                
* Έχουμε υπ' όψιν μας ότι, όταν το γλυκό μας θα κρυώσει, θα πήξει περισσότερο.....                        

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο:

  1. Eνδιαφέρον, με ιντριγκάρει ευχάριστα ένα τέτοιο γλυκάκι, θα το δοκιμάσω συντομότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή