Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές:

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

ΣΠΑΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ (au gratin)


ΣΠΑΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ  (au gratin)

δείτε το βίντεο της συνταγής ΕΔΩ

ΥΛΙΚΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "σπανάκι ογκρατέν"
* 600 γρ.σπανάκι (καθαρισμένο)
* 3-4 κρεμμ.φρέσκα
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
* 1 ματσάκι άνιθος
* 3 αυγά
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 200 γρ.τυρί φέτα
* 200 γρ.γραβιέρα
* 200 γρ.τυρί κίτρινο
* φρυγανιά τριμμένη
* αλάτι...πιπέρι...

~ΜΠΕΣΑΜΕΛ......
~Βλέπουμε τα υλικά.... και την εκτέλεση
 στην κατηγορία "ΠΙΤΕΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ" ή πατήστε εδώ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το καθαρισμένο σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το στραγγίζουμε....
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα
κρεμμυδάκια, το πράσο και τον άνιθο.

Βάζουμε το σπανάκι σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να "κάτσει" και
να πιει τα υγρά του...χωρίς να στεγνώσει. Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το πράσο και σωτάρουμε ελαφρά, να μελώσουν.
Βάζουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια...γυρίζουμε τα υλικά μας στην κατσαρόλα για 2'

και ρίχνουμε και τον άνιθο. Ανακατεύουμε και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα χορταρικά μας και τα βάζουμε σε μπωλ.
Έχουμε θρίψει τη φέτα και έχουμε τρίψει τη γραβιέρα και το κίτρινο τυρί.....
Τα ρίχνουμε στο σπανάκι, αφού κρατήσουμε ένα φλυτζάνι από τα τριμμένα τυριά.
Δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται αλάτι (εξαρτάται από τα τυριά) και αλατίζουμε
ανάλογα....Πασπαλίζουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι....
Σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε ελαφρά και τα προσθέτουμε στο μείγμα....ανακατεύουμε...

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής,
στην κατηγορία "ΠΙΤΕΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ"

Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ (28-30 εκ.) και σκορπίζουμε τριμμένη φρυγανιά....
Κάνουμε μια στρώση κρέμας μπεσαμέλ και ρίχνουμε το σπανακότυρο....
Ρίχνουμε και το μισό φλυτζάνι από το τυρί που έχουμε κρατήσει και σκεπάζουμε με
 μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και τέλος πασπαλίζουμε φρυγανιά........

Ψήνουμε στους 180-200* μέχρι να κάνει τραγανή...ρόδινη... κρούστα το φαγητό μας !!

Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγη ώρα να "ηρεμήσει"
για να δέσουν τα υλικά, πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου