Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ;;


ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ;;

Θα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα 
παγωμένο....κρεμο-γλυκάκι !


εύκολες και γρήγορες συνταγές "έμειναν μελομακάρονα;"
ΥΛΙΚΑ

* 10-12 μελομακάρονα
* 2 κ.σ.λικερ
* 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου (κορν φλάουερ)
* 660 ml γάλα (ή 3+1/4 φλ.)
* 4 κ.σ.ζάχαρη
* κανέλλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τινάζουμε τα καρύδια από τα μελομακάρονα και τα κρατάμε...
Θρίβουμε σε χοντρά κομμάτια τα μελομακάρονα.
Τα στρώνουμε σε πυρεξ (20x25 εκ), φτιάχνοντας βάση για το γλυκό μας.
Ραντίζουμε με το λικέρ.....

Ετοιμάζουμε την κρέμα :
Ζεσταίνουμε το γάλα....Πριν κάψει, βγάζουμε λίγο σε μπωλάκι,

και εκεί διαλύουμε το κορν-φλάουερ...
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο γάλα, ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το κορν-φλάουερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα,
μέχρι να δέσει το γάλα και να πάρει κρεμμώδη μορφή....

Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στην βάση μας....
Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα τριμμένα καρύδια που είχαμε κρατήσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σκεπάζουμε με
μεμβράνη (ή το καπάκι του, αν έχει) το πυρέξ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-6 ώρες, να παγώσει και να δέσει.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με κανέλλα !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

1 σχόλιο: