Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "μοσχάρι στιφάδο"
ΥΛΙΚΑ

* 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
* 1,5 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
* 3/4 φλ.λάδι
* 1 φλ.συμπ/νη τομάτα
* 1/2 ποτήρι κρασί
* 2 φύλλα δάφνη
* 4-5 κόκκοι μπαχάρι
* αλάτι...πιπέρι....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε λεκάνη με χλιαρό νερό για 15' να μουλιάσουν.
Έτσι θα καθαριστούν εύκολα και δεν θα.....κλάψουμε όσο τα καθαρίζουμε....
Αφού τα καθαρίσουμε, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες...το πλένουμε και το στεγνώνουμε...

Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά...
Αραδιάζουμε το κρέας και το σωτάρουμε να κάνει κρούστα, απ' όλες τις μεριές.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια...
Τα σωτάρουμε για 15-20' να μελώσουν χωρίς να "αρπάξουν"
Γυρίζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ανάμεσα στα κρεμμύδια....
Σβήνουμε το σωτάρισμα με το κρασί. Αφού πάρουν 2-3 βράσεις και τραβήξουν ΄
το άρωμα του κρασιού, βγάζουμε τα κρεμμύδια σε ταψάκι, (το κρέας χρειάζεται
περισσότερο χρόνο βρασμού για να μαλακώσει) και ρίχνουμε την τομάτα...
τη δάφνη...τα μπαχάρια και πιπέρι.....
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό ζεστό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την
κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας, για μία ώρα περίπου.....
Μετά την ώρα, ρίχνουμε τα μελωμένα κρεμμυδάκια στη σάλτσα, αλατίζουμε το φαγητό μας
 και συνεχίζουμε το βράσιμο, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 40-45' περίπου.....
μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να "δέσει" η πεντανόστιμη σάλτσα !

Σερβίρουμε το στιφάδο σαν κύριο πιάτο, αλλά μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με
πατατούλες...ρύζι...πουρέ.... !!!!!

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες..... βήμα-βήμα....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου