ΣΝΙΤΣΕΛ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΩΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
* 4 χοιρινά σνίτσελ
* αλάτι...πιπέρι...ρίγανη...
* λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
* αλεύρι.....2 αυγά....
*φρυγανιά τριμμένη....κύμινο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
"σνίτσελ χοιρινό με σως πορτοκαλιού" |
* 1 λεμόνι (χυμός)
* 2 πορτοκάλια (χυμός)
* 1 σκελ.σκόρδο
* 3 κ.σ.λάδι
* 2 κ.σ.αλεύρι
* 1 κ.γλ.μουστάρδα
* αλάτι...πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σνίτσελ.
Τα "τρίβουμε" με το αλατοπίπερο και τη ρίγανη...
και τα αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένα, για μισή ωρίτσα...
Σε τρία πιάτα, ετοιμάζουμε τα 3 "βήματα" για το πανάρισμα...
Στο ένα βάζουμε το αλεύρι...στο δεύτερο σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε
και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά με το κύμινο...
Πανάρουμε τα σνίτσελ-σταδιακά- με τη σειρά, αλεύρι-αυγό-φρυγανιά...
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε (όχι σε πολύ
δυνατή φωτιά) τα σνίτσελ 2'-3' από την κάθε μεριά, να χρυσίσουν χωρίς να μας "αρπάξουν'
Ετοιμάζουμε τη σως σε χαμηλή φωτιά....Σε τηγανάκι ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Μόλις αναδείξει το άρωμά του, βάζουμε το αλεύρι και το διαλύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τό ίδιο κάνουμε και με τη μουστάρδα, ανακατεύουμε να γίνει ένα με το αλεύρι....
Ρίχνουμε το λεμόνι και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού...
Ανακατεύουμε συνέχεια μή σβολιάσει, μέχρι η σως μας, να πάρει παχύρευστη κρεμώδη μορφή....
Σερβίρουμε τα σνίτσελ περιχύνοντας με την ροδοπορτοκαλένια σως !
ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα...!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου