Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ


ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Σπανάκι...!
Από τα πιο πλούσια, σε θρεπτικά συστατικά,πράσινα, φυλλώδη φυτά. 
Πλούσια πηγή σιδήρου, ο οποίος όμως,δεν απορροφάται εύκολα 
από τον οργανισμό μας....
Εμπλουτίζουμε το γεύμα μας,με βιταμίνη C (λεμόνι, ντομάτα...)...
για να διπλασιάσουμε την δυνατότητα απορρόφησης σιδήρου !


εύκολες και γρήγορες συνταγές "σπανακόρυζο"
ΥΛΙΚΑ

* 1.5 κιλό σπανάκι φρέσκο
* 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
* 1 πράσσο
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1/2 φλ. ρύζι νυχάκι
* 1 λεμόνι χυμός
* 1 ματσάκι άνιθος
* αλάτι...πιπέρι...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα χορταρικά μας και τα πλένουμε καλά......
Χοντροκόβουμε το σπανάκι, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο...

Από το πράσσο, κρατάμε μόνο το λευκό μέρος και το ψιλοκόβουμε...

Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί.....
Ρίχνουμε το πράσσο, το σωτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια...
Τα σωτάρουμε μαζί μέχρι να μελώσουν, χωρίς να "αρπάξουν".....
Βάζουμε το σπανάκι και περιμένουμε να "κάτσει"....Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε
την κατσαρόλα, και το σιγοβράζουμε στα υγρά του, για 3-4'.....
Προσθέτουμε το ρύζι και τον άνιθο και ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα υλικά...
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε μια φέτα λεμόνι στο κέντρο της κατσαρόλας....
Ρίχνουμε δυο φλυτζάνια νερό και το χυμό λεμονιού...
Σκεπάζουμε το φαγητό και το σιγοβράζουμε για 20-25' περίπου
να "σπάσει" το ρύζι και να πιει τα υγρά του....!

Αφήνουμε το φαγητό μας να "ηρεμήσει" για 15' και το σερβίρουμε
συνοδεύοντας με τυρί φέτα και ζεστό τραγανό ψωμάκι !!!

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες.....βήμα-βήμα.....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου