Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ) ΓΕΜΙΣΤΑ


ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ) ΓΕΜΙΣΤΑ


"κολοκύθια (στρογγυλά) γεμιστά"
ΥΛΙΚΑ

* 6 κολοκύθια στρογγυλά
* 8 κ.σ.ρύζι
* 3 τομάτες ώριμες
* 1 φλ.τομάτα συμπ/νη
* 1 κρεμμύδι
* 2 πατάτες μέτριες
* 1 φλ.ελαιόλαδο
* μαϊντανός....δυόσμος....
* αλάτι...πιπέρι....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κολοκύθια σε τρεχούμενο νερό, "τρίβοντας" καλά να φύγει το χνούδι τους....
Τα στήνουμε στο σκεύος που θα τα ψήσουμε (ταψί...πυρέξ..)
με το κοτσανάκι επάνω..το οποίο, κόβουμε και πετάμε...
Κόβουμε οριζόντια, σε κάθε κολοκύθι, ένα καπάκι, μισού εκατοστού...

Από το σημείο αυτό, με ένα κουταλάκι, βγάζουμε την ψύχα,
όση περισσότερη μπορούμε,χωρίς να σπάσουμε το κολοκύθι...

Τρίβουμε στον τρίφτη, τα κομμάτια της ψύχας.....το κρεμμύδι...τις τομάτες...
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες...
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο....
Πλένουμε το ρύζι και το μουλιάζουμε σε νερό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε....

Βάζουμε σε τηγάνι,σε μέτρια φωτιά, την ψύχα από τα κολοκύθια να βγάλουν τα νερά τους...
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μισό λάδι....σωτάρουμε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα....
Στραγγίζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε και αυτό στο λάδι...το "γυρίζουμε" για λίγο να γίνει ημιδιάφανο...
Βάζουμε τις φρέσκιες τομάτες και το μισό φλυτζάνι από την συμπ/νη τομάτα...
τον μαίντανό, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε...
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2' και κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τα κολοκύθια μας και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
Όση γέμιση περισσέψει την ρίχνουμε στο ταψάκι.

Σε μπωλ έχουμε τις πατάτες ...ρίχνουμε και την υπόλοιπη τομάτα...αλατοπίπερο....λάδι...
Τις ανακατεύουμε και τις αραδιάζουμε στο ταψάκι γύρω από τα κολοκύθια...
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό στο μπωλ, να "τραβήξει" όλα τα υλικά που είναι μέσα
και περιχύνουμε τα κολοκύθια....αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.

Σκεπάζουμε το φαγητό μας και ψήνουμε στους 200* για μία ώρα περίπου..
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15-20' ακόμα, μέχρι να κάνει τραγανή κρούστα το φαγητό μας !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν θέλουμε πιο πικάντικα τα κολοκύθια μας ψιλοκόβουμε μπέϊκον ή λουκάνικα
                 και τα σωτάρουμε με το κρεμμύδι, πριν ρίξουμε το ρύζι και την τομάτα...

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες.....βήμα-βήμα...!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια: