ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ (au gratin)
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπρόκολο ογκρατέν" |
* 1 μικρό μπρόκολο πράσινο
* 3 πατάτες
* 1 κρεμμύδι
* 10-12 λουκανικάκια κοκτέϊλ
* 250 γρ.τυρι μαλακό (κασέρι...edam...gouda...)
* 250 ml κρέμα γάλακτος
* 1 φλ.γάλα
* 1 κ.σ.νεσεστέ
* αλάτι....πιπέρι....
* λάδι για το τηγάνισμα
* 1 φλ.καφέ ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τους ανθούς από τα μπρόκολα και τους βάζουμε σε λεκάνη με νερό, όπου έχουμε διαλύσει το ξύδι.
Μετά 15' τους σουρώνουμε και τους ξεπλένουμε σε άφθονο νερό.
Τους βάζουμε σε κατσαρόλα (με το κοτσανάκι προς τα κάτω),γεμίζουμε με νερό,
να τους σκεπάζει,και ρίχνουμε λίγο αλάτι...
Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, μετράμε 8'-10' και τους βγάζουμε, με τρυπητή κουτάλα....
(Θέλουμε να τρυπιέται το κοτσανάκι του ανθού, χωρίς να διαλύεται ο ανθός)
Καθαρίζουμε...πλένουμε...τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε...πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε τα λουκανικάκια σε φετούλες.
Τρίβουμε το τυρί.....
Τηγανίζουμε τις πατάτες......και τα λουκανικάκια....
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και του προσθέτουμε τα λουκανικάκια να σωταριστούν μαζί για 2' (μην αρπάξουν)
Ετοιμάζουμε την κρέμα....
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το γάλα να ζεσταθούν ελαφρά...
Ρίχνουμε το νεσεστέ και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα να διαλυθεί καλά...
Όταν πήξει η κρέμα, (δεν θα πήξει πολύ...) αλατοπιπερώνουμε.......
Σε πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες, σε μια στρώση, και με ένα κουτάλι,τις καλύπτουμε με κρέμα...
Σκορπίζουμε τυρί και βάζουμε από πάνω τα λουκάνικα με το κρεμμύδι....
Ρίχνουμε πάλι κρέμα και πάλι τυρί....
"Φυτεύουμε" τους ανθούς σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ
Τους καλύπτουμε με κρέμα και μπόλικο τυρί...
Σκεπάζουμε το πυρέξ και ψήνουμε στους 200* για 20' περίπου.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10' ακόμα, να κάνει τρυφερή κρούστα το τυρί !
ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες...βήμα-βήμα...!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου