ΑΠΑΚΙ ΤΗΓΑΝΙΑ
Ο τέλειος κρασομεζές !!!
[ Το απάκι είναι χοιρινό μαλακό κρέας,( με άρωμα Κρήτης)
σε στενόμακρες λωρίδες, χωρίς λίπος....
μαριναρισμένο σε κρασόξυδο για 2-3 ημέρες....
καπνισμένο με αρωματικά φυτά (δάφνη,ρίγανη,θυμάρι κλπ)....
και τυλιγμένο σε μπαχαρικά......]
εύκολες και γρήγορες συνταγές "απάκι τηγανιά" |
* 250 γρ. απάκι (μία συσκ/σία τυπ/νη στα SM)
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* ι πράσινη πιπεριά
* 2 τομάτες ώριμες
* 1/3 φλ. ελαιόλαδο
* 1/2 ποτ.κρ.κόκκινο κρασί
* πιπέρι...αλάτι...ρίγανη
* 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το απάκι σε κομμάτια μπουκιάς....το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ροδέλλες....
Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε κυβάκια....
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές...
Περιμένουμε να μελώσουν (χωρίς να "αρπάξουν") και προσθέτουμε τα κομμάτια από το απάκι....
Τα αφήνουμε να σωταρισθούν για 3-4' και τα σβήνουμε με το κρασί....
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις τομάτες, πασπαλίζουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά....
Σιγοβράζει μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το πικάντικο αρωματικό ζουμάκι του....
Κόβουμε το τυρι σε κομματάκια και το ρίχνουμε στην τηγανιά.....
Ανακατεύουμε να "δέσουν" οι υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις και σερβίρουμε....!
Ε ν ν ο ε ί τ α ι.... πως συνοδεύουμε με δροσερό κόκκινο κρασί ή τ σ ι κ ο υ δ ι ά !!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Το μαγείρεψα όταν περίμενα φίλους για κρασάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠήρα συγχαρητήρια για τον κρασομεζέ μου !!!!