Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ


ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "τας κεμπάπ"
ΥΛΙΚΑ

* 1/2 κιλό μοσχάρι
* 1/3 φλ.ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 κ.σ. πελτέ "γεμάτη"
* 1/2 ποτ.κρ. λευκό κρασί
* 1/2 κ.γλ.ζάχαρη
* 1 ξυλάκι κανέλα....
* 3-4 μπαχάρια
* 2-3 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
* αλάτι.... πιπέρι.....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, χοντροκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας, να βγάλει και να πιεί τα νερά του, σε
μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το λάδι και το σωτάρουμε, να πάρει χρώμα.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα "γυρίζουμε" 2-3' να μελώσουν. Βάζουμε και τον πελτέ και με το κουτάλι τον διαλύουμε στον πάτο της κατσαρόλας.
"τας κεμπάπ με μακαρονάκι"
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα
μυρωδικά. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ζεστό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου μια ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νεράκι, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας !
Το σερβίρουμε με πιλάφι....πουρέ.....πατάτες τηγανιτές....μακαρονάκι !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: