Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΦΡΥΓΑΝΙΑ...ΓΛΥΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΦΡΥΓΑΝΙΑ...ΓΛΥΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΥΛΙΚΑ

* 1200 ml γάλα φρέσκο
* 2 φακ. άνθος αραβοσίτου (βανίλια)
εύκολες και γρήγορες συνταγές "φρυγανιά...γλυκό παραδοσιακό Ζακύνθου"
* 3-4 κ.σ ζάχαρη
* 12 φρυγανιές

ΣΙΡΟΠΙ
* 2 φλ.νερό
* 1 φλ.ζάχαρη
* 1 ξυλ.κανέλλα
* 1 βανίλια
* 1 φέτα λεμόνι

ΣΑΝΤΙΓΎ
* 1 κουτί Μorfat
* 2-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΤΑΨΑΚΙ ή ΠΥΡΕΞ (βαθύ)
να χωράει τις φρυγανιές σε μια στρώση (4 φρ.x 3 φρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι, να βράσουν σε μέτρια φωτιά 7'-8'.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Ρίχνουμε το 1 lt γάλα σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Στα 200 ml που κρατήσαμε, διαλύουμε τα φακελάκια άνθος
αραβοσίτου και τα ρίχνουμε στο γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρει κρεμώδη μορφή.

Βουτάμε μία-μία φρυγανιά στο χλιαρό σιρόπι και τις στρώνουμε στο ταψάκι μας,

φροντίζοντας, να μην αφήσουμε κενά. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, ομοιόμορφα.
Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία της, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη, να ακουμπάει στην κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1,5-2 ώρες.

Αδιάζουμε την Morfat, σε μπωλ και την χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα για 6'-8' Αφού "δέσει"
η σαντιγύ, προσθέτουμε λίγη-λίγη την άχνη (όση ποσότητα θέλουμε μέχρι να είναι όσο γλυκειά
μας αρέσει)....Όταν η σαντιγύ μας στέκει και κάνει "μύτες" είναι έτοιμη.....
Βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό μας, αφαιρούμε τη μεμβράνη και στρώνουμε, πάνω στην κρέμα, τη σαντιγύ. Με δυο πηρουνάκια, την "σηκώνουμε"σε διάφορα σημεία, δημιουργώντας σχεδιάκια. Αν θέλουμε μπορούμε να σκορπίσουμε στην επιφάνεια, καβουρντισμένα φιλέ αμυγδάλου.
Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο (σκεπασμένο πάντα με μεμβράνη) για δύο ώρες ακόμα, πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα, συνοδεύουμε το γλυκό μας, με μπάλα παγωτό και σιρόπι βύσσινο !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αντι morfat μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, τη σαντιγύ μας.Δες  ΣΑΝΤΙΓΥ


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια: