ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κουλουράκια πασχαλινά" |
* 250 γρ, βούτυρο
* 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
* 4 κρόκοι αυγών
* 3 βανίλιες
* 1 αμμωνία
* 300 ml γάλα χλιαρό
* 1,3-1,5 κιλ. αλεύρι γ.ο.χ.
* 2 κρόκοι για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σέ μεγάλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την αμμωνία και τα προσθέτουμε στο μπωλ.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, χτυπώντας στην αρχή με το μίξερ και όταν αρχίζει να πήζει το μείγμα ζυμώνουμε με τα χέρια. Θέλουμε η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ και από τα χέρια.
Έχοντας μία μαλακιά και εύπλαστη ζύμη.......πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε σχήματα που μας αρέσουν.
Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας λαδόκολλα και τα αραδιάζουμε (όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο).
Χτυπάμε τους κρόκους με λίγο νεράκι και αλείφουμε τα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 20' περίπου.....(να ροδίσουν και να ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου....Δεν "παιδεύουμε" πολύ τη ζύμη, για να γίνουν αφράτα τα κουλουράκια μας....Οι ποσότητες των υλικών, είναι για εκατό τεμάχια περίπου...Γεμίζουμε τέσσερις φορές τη λαμαρίνα του φούρνου μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου